06 / 05 / 2024

182 cezaevi

182 cezaevi

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde kalan tutukluları cezaevlerinde yatacak yer kalmaması nedeniyle Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruya bakanlık 182 yeni cezaevi yapılacağı cevabını verdi.

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

5 yılda 174 cezaevi yapılacak!

Adalet Bakanlığı, ‘hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artışın karşılanması’ için 5 yıl içinde 174 cezaevi yapılarak, 100 bin 182 kişilik kapasite artışı sağlanacağı bildirildi.

Bayrampaşa Cezaevi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa'nın değişen çehresini anlattı. Aydıner, eski cezaevi alanında dönüşüm yapılacağını ve bölgenin kültür sanat merkezi haline geleceğini söyledi.

182 yeni cezaevi inşa edilecek!

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde kalan tutukluları cezaevlerinde yatacak yer kalmaması nedeniyle Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruya bakanlık 182 yeni cezaevi yapılacağı cevabını verdi.

Sincan Cezaevi Kampüsü'ne duruşma salonu inşa edilecek!

Sincan Cezaevi Kampüsü'nde duruşma salonu yapılması hazırlıkları başladı. 900 kişilik duruşma salonu inşaatı için ihaleye çıkılacak.

Bahamettin Öztürk’ten Kırşehir Kapalı Cezaevi için yer önerisi!

Esnaf ve sanatkara kazanç sağlayan Kapalı Cezaevi’nin taşınma kararı ile yeni yer tespitinde önerilerde bulunan Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk yetkililere çağrıda bulundu.

Bursa Cezaevi arazisi imara mı açılıyor?

Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı olan Yüksel Baysal bugünkü yazısında Bursa Cezaevi'nin arazisinin imar planını anlattı. Herkes gözünün bu arazide olduğunu söyleyen Baysal, arsanın imara açılıp açılmayacağına cevap buldu.

Kilis'te Nisan ayında 182 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 oranında azaldı. Türkiye genelinde 106 bin 348 konut satılırken bu oran Kilis'te 182 oldu.

Kocaeli eski cezaevi arsası için teklifler alınıyor!

Geçtiğimiz Ekim ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yıkımı gerçekleştirilen C Tipi Cezaevi’nin arsasında yapılacak 16 bin 177 metrekare kapalı alan inşaatının ihalesi için teklifler 27 Haziran’a kadar alınacak

TOKİ İzmir Buca'ya cezaevi mi inşa edecek?

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçeden kaldırılması için çalışılan Buca Cezaevi için topun Binali Yıldırım’ın elinde olduğunu belirtti. Buca Cezaevi’nin ilçeden kaldırılması tartışmalarında yeni bir sürece girilecek.

Burhaniye'deki eski cezaevi adliyeye dönüşecek!

Balıkesir‘in Burhaniye ilçesinde bulunan eski cezaevi adliye binası oluyor. Yeni adliye binası için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda görüşülen plan değişikliği, meclis toplantısında kabul edildi.

Kayseri Bünyan Kapalı Kampüs Cezaevi'nin inşaatı bu yıl bitecek!

Kayseri'deki Bünyan Kapalı Kampüs Cezaevi inşaatı ile ilgili olarak cezaevi şantiye şefi yüksek mühendis Sıddık Akar'dan bilgi alan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve beraberindeki heyet hep birlikte inşaat alanını gezdi.

Bursa Karacabey'deki eski cezaevi park oluyor!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde eski cezaevi park oluyor. Karacabey Belediyesi tarafından eski cezaevi yıkılarak, sosyal donatı alanları, çocuk Oyun parkları ve otoparkın yer alacağı yeni bir cazibe merkezi haline dönüştürülecek.

182 cezaevi Haberi

182 cezaevi

Darbe girişiminin ardından cezaevlerinde yatacak yer kalmaması nedeniyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde kalan tutukluların Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruya bakanlık 182 yeni cezaevi yapılacağı “müjde”siyle cevap verdi. Cezaevlerinde yaşanan baskı ve hap gaspları yanında şimdi kalabalık nedeniyle yaşamı tehdit eden boyutlara ulaşan sağlık ve kalacak yer sorununu çözmek ve daha insani koşullar sağlamak yerine yeni hapishaneler yapmayı uygun gören devlet, kendi ihtiyacını karşılamaya yöneliyor.


DİHA’nın haberine göre Darbe girişimi ardından başlatılan operasyonlar kapsamında 29 Temmuz itibariyle 18 bin 44 kişi gözaltına alındı. 9 bin 677 kişi de tutuklandı. Son dönemde büyük artış gösteren tutuklamalar nedeniyle bazı cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısı mevcut kapasitenin 2 katına çıktı. 10 kişilik koğuşlarda 25 tutsağın barındığı cezaevlerinde, tutsaklar yerlere serdikleri battaniyeler üzerinden yatıyor. Bunun yanında...