24 / 12 / 2024

1959 yılında su saati

1959 yılında su saati

1959 yılında Belediye Meclisi'nin yaptığı bir toplantıda, binalarda her daire için ayrı bir su saati konulması karara bağlanmış. Böylece su parası ödenmesinden doğan ev sahibi - kiracı ihtilafı da ortadan kalkacakmış.

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi 2017 yılında bitecek!

Turgutlu Belediyesi, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi 2017 yılında faaliyete geçecek.

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

1939 yılında Kartal içme suyuna kavuşacak!

1939 yılında küçük bir kasaba olan Kartal, Kaymakam Bahir Öztrak'ın gayretleriyle içme suyuna kavuşacakmış. Yakacık suyunun açılacak su yollarıyla Kartal'a getirilmesi için 40 bin liralık bir keşif planı hazırlanmış.

1935 yılında Büyükada su sıkıntısı çekmeyecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Adalar'ın su ihtiyacını karşılamak için iki su vapuru satın alacakmış. Adaya inşa edilecek su deposuna, alınacak vapurlar nöbetle şebeke suyu taşıyacakmış.

2006 yılında Büyükşehir'den Haliç'e tünelle can suyu!

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'e ''can suyu'' verecek projenin ihale dosyasını hazırlamış. 15 milyon liraya mal olacak proje 5 kilometrelik bir tünelle Sarıyer'den Ayazağa Deresi'ne su pompalayacakmış.

2001 yılında Fransız Yetimhanesi binaları yerle bir edilmiş!

2001 yılında içinde Fransız Yetimhanesi'nin de bulunduğu, Bebek'te Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 63 dönüm araziyi 49 yıllığına kiralayan bir şirket, Fransız Yetimhanesi binalarını yıkmakla suçlanmış.

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi kamuoyuna tanıtılmış!

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi, dönemin Bayındırlık Bakanı tarafından tanıtılmış. 2025 yılına kadar bitirilmesi planlanan, 1 milyar 200 milyon dolara mal olacak projeyle İstanbul'un su ihtiyacının önemli bölümü karşılanacakmış.

1990 yılında Adnan Menderes'e Boğaziçi'nde anıt-mezar yapılması kararlaştırılmış!

1990 yılında, Anayasa'yı ihlal suçundan idam edilen Başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırılmış.

1990 yılında Karadeniz, borularla Terkos Gölü'ne bağlanacakmış!

1990 yılında Avrupa Yakası'nın büyük bir bölümünün su ihtiyacını karşılayan Terkos Gölü'nde su seviyesinin düşmesi İSKİ'yi harekete geçirmiş. Kanallardan yararlanılarak Karadeniz'e karışan tatlı sular Terkos'a akıtılacakmış.

1989 yılında ''Orman değildir'' raporuyla ormanlar katlediliyormuş!

1989 yılında ''Muhafaza ormanı'' kapsamından çıkartılan Elmalı Barajı su havzası çevresindeki bölge İstanbul Belediyesi tarafından iskana açılmış. Yeşil alandan çıkartılan bölgede 200 bin kişilik bir şehir kurulacakmış.

1989 yılında Vefa Lisesi, ilgisizlikten can çekişiyormuş!

1989 yılında tarihi Vefa Lisesi, ilgisizlikten can çekişiyormuş. Tarihi lisenin kalorifer, elektrik, su tesisatı çürümüş durumdaymış. Liseye çeki düzen verilebilmesi için 1.5 milyar liraya ihtiyaç varmış.

1988 yılında Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonuna başlanmış!

1988 yılında Saraçhane'deki Valens Su Kemeri adıyla da bilinen Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonuna başlanmış. Başkan Dalan tarafından başlatılan restore çalışmaları 1 yılda tamamlanacakmış ve 1.5 milyar liraya mal olacakmış.

1959 yılında su saati Haberi

1959 yılında su saati

HER DAİREDE AYRI BİR SU SAATİ BULUNACAK


BİNALARDAKİ SU TESİSATININ UYGUN OLDUĞUNA KARAR VERİLMEDEN İSKAN MÜSAADESİ VERİLMESİ YASAK..


  Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında birden fazla daireli binalarda her daire için ayrı bir su saatı konulması hususu karara bağlanmıştır. Bu suretle su parası ödenmesinden doğan ev sahibi - kiracı ihtilafı ortadan kalkacağı gibi Sular İdaresi de su kullanan her abone ile doğrudan doğruya meşgul olabilecektir. 

  Binalardaki su tesisatı Sular İdaresi elemanları tarafından kontrol edilerek uygun olduğuna karar verilinceye kadar bu binalara iskan müsaadesi verilmeyecektir. İdare icabında aboneden su saatini almasını isteyebilecektir. Ancak idare elinde talebi karşılayabilecek miktarda yedek su saati de bulundurmaya mecbur olacaktır. Ayrıca Sular İdaresi'nin resimli hüviyetini havi memurlar, gündüzleri istedikleri anda abonelerin evlerindeki iç su tesisatını kontrol edebileceklerdir.


Milliyet Gazetesi...