28 / 04 / 2024

1959 yılında her dairede ayrı bir su saati bulunacakmış!

1959 yılında her dairede ayrı bir su saati bulunacakmış!

1959 yılında Belediye Meclisi'nin yaptığı bir toplantıda, binalarda her daire için ayrı bir su saati konulması karara bağlanmış. Böylece su parası ödenmesinden doğan ev sahibi - kiracı ihtilafı da ortadan kalkacakmış.



HER DAİREDE AYRI BİR SU SAATİ BULUNACAK


BİNALARDAKİ SU TESİSATININ UYGUN OLDUĞUNA KARAR VERİLMEDEN İSKAN MÜSAADESİ VERİLMESİ YASAK..


  Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında birden fazla daireli binalarda her daire için ayrı bir su saatı konulması hususu karara bağlanmıştır. Bu suretle su parası ödenmesinden doğan ev sahibi - kiracı ihtilafı ortadan kalkacağı gibi Sular İdaresi de su kullanan her abone ile doğrudan doğruya meşgul olabilecektir. 

  Binalardaki su tesisatı Sular İdaresi elemanları tarafından kontrol edilerek uygun olduğuna karar verilinceye kadar bu binalara iskan müsaadesi verilmeyecektir. İdare icabında aboneden su saatini almasını isteyebilecektir. Ancak idare elinde talebi karşılayabilecek miktarda yedek su saati de bulundurmaya mecbur olacaktır. Ayrıca Sular İdaresi'nin resimli hüviyetini havi memurlar, gündüzleri istedikleri anda abonelerin evlerindeki iç su tesisatını kontrol edebileceklerdir.


Milliyet Gazetesi 21 Mart 1959 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön