28 / 04 / 2024

1959 yılında devredilen hazine arsalarından Belediye, 1 milyar lira kazanacakmış!

1959 yılında devredilen hazine arsalarından Belediye, 1 milyar lira kazanacakmış!

1959 yılında İstanbul'da bulunan Hazine arsaları İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Bu arsaların bir kısmı ucuz fiyata satılacakmış, bir kısmına da blok apartman yaptırılarak daire daire satılacakmış.



Devredilen hazine arsalarından Belediye 1 milyar lira kazanacak.


Blok apartmanlar yapılarak halka satılması düşünülüyor.


  İstanbul Belediyesi'ne devredilen Hazine'ye ait arsaların kıymetlendirilmesi işi ile meşgul olmak üzere 50 kişilik bir büro kurulmuştur. Tahmini hesaplara göre Belediye'nin Hazine malı arsalardan temin edeceği para miktarı bir milyar liranın üstündedir.

  Bu arsaların bir kısmı doğrudan doğruya satışa çıkarılacak, bir kısmı üzerinde de blok apartmanlar yapılacak, daire daire satılacaktır. Bunlar tercihen evleri istimlake uğramış ve istimlak alacaklısı vatandaşlara verilecektir. 

  Ayrıca bu arsalar üzerinde gecekondu sakinlerine de daireler yapılacak ve bu daireler verildikten sonra ellerindeki evler alınıp yıkılarak, çirkin manzaralı evler tedricen ortadan kaldırılacaktır. Gecekondu sakinleri için yaptırılması düşünülen daire tipleri 50-60 metrekarelik inşaat programı içinde mütala edilecektir. 

  Vatandaşın bu arsalarda istenilen şekle göre inşaat yapabilmesini sağlamak maksadıyla arsa fiyatları ucuz tutulacak ve böylece bunlara rağbet sağlanacaktır.


Hürriyet Gazetesi 3 Eylül 1959 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön