29 / 04 / 2024

1959 yılında Hazine arsaları ucuz fiyata satılacakmış!

1959 yılında Hazine arsaları ucuz fiyata satılacakmış!

1959 yılında Milli Emlak'a ait arsalara gelişi güzel gecekondu inşasını engellemek için bu arsalar ucuz fiyata satılacakmış. Bölgelere göre ev tipleri hazırlanacakmış ve satılan arsalarda bu planlar uygulanacakmış.



Ucuz arsalarda muayyen tiplerde evler yapılacak


Ecnebi bir mütehassıs bölgelere göre evlerin tipini tespit edecek.


  Şehrimizdeki Milli Emlak'a ait arsalara yapılacak binaların ucuza mal edilmesi için, halen memleketimizde bulunan bir İsviçreli mütehassısın şehrimize daveti kararlaştırılmıştır.

  Bilindiği gibi, halen birçoğunu gecekonduların kapladığı Hazine'ye ait arsaların, bu halleriyle şehir içinde çirkin manzara getirdiğini gören ilgililer geri kalan boş arsaların da aynı şekilde paylaşılmasını önlemek ve daha düzgün binalar yapılmasını sağlamak gayesiyle, bu kararı almış bulunmaktadırlar.

  Halen İzmir'de ucuz inşaat meselesini tetkik etmekte olan İsviçreli mütehassıs Bodmer, birkaç haftaya kadar şehrimize gelecek ve bu mevzu üzerinde çalışmaya başlayacaktır.

  Ev yapmak arzusunda olan vatandaşlara ucuz fiyatla dağıtılacak arsalar üzerinde gelişi güzel inşaatı yapılmasını önlemek üzere Belediye, mütehassısa bölgelere göre muayyen tipler hazırlatacak ve müracaat sahiplerini bu tiplerde ev yapmaya mecbur edilecektir.

  İsviçreli mütehassıs, bilhassa inşaat malzemesinin ucuz ve uzun müddet dayananını tetkik edip şehrimize en uygun inşaat tipini tespit edecektir. Böylece halka ucuz fiyatla satılacak olan Hazine arsaları üzerinde, ucuz mesken inşaatının planları şimdiden hazırlanmış olacaktır.


Hürriyet Gazetesi 7 Ağustos 1959 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön