13 / 05 / 2024

1959 yılında Hazine arsaları

1959 yılında Hazine arsaları

1959 yılında İstanbul'da bulunan Hazine arsaları İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Bu arsaların bir kısmı ucuz fiyata satılacakmış, bir kısmına da blok apartman yaptırılarak daire daire satılacakmış.

1959 yılında Hazine arsaları ucuz fiyata satılacakmış!

1959 yılında Milli Emlak'a ait arsalara gelişi güzel gecekondu inşasını engellemek için bu arsalar ucuz fiyata satılacakmış. Bölgelere göre ev tipleri hazırlanacakmış ve satılan arsalarda bu planlar uygulanacakmış.

2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Peki 2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

2023 yılında ahşap ev isteyen yaptırmak isteyen biri ne kadar harcayacak?

2023 yılında uygulanacak olan 100m2 bina normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlar, Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ekindeki cetvelde yerini  aldı. İşte detaylar…

2007 yılında İstanbul'un yüzde 32'si devletin!

2007 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, İstanbul'un yüzde 31.7'si Hazine'ye aitmiş. Türkiye'de Hazine adına kayıtlı 117 milyar 708 milyon metrekare büyüklüğünde taşınmaz bulunuyormuş.

2006 yılında İstanbul'da 8 okul satılacak!

2006 yılında İstanbul'da yeni okul yapımında kaynak olarak kullanılmak üzere ilk etapta 8 okul satılacakmış. Mülkiyeti Hazine'ye ait olan ve şehir merkezleri ya da sanayi bölgelerinde okul binaları sırasıyla satılacakmış.

2006 yılında yabancılara 56.953 adet taşınmaz satılmış!

2006 yılında Maliye Bakanlığı, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak'ın temsilcilerden kurulan özel komisyon, yabancılara 56 bin 953 adet taşınmaz satıldığını ortaya koymuş.

2006 yılında Ceneviz Kalesi turizme açılacak!

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki, mülkiyeti Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan, tarihi Ceneviz Kalesi 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecekmiş ve restore edilerek turizme açılacakmış.

2004 yılında Hazine arazilerini işgal edenlere yeni imkan tanınmış!

2004 yılında Hükümet, Hazine arazilerini işgal ederek kullananlara, yeni bir imkan tanımış. Milli Emlak, işgalcilerle 'kiracılık sözleşmesi' imzalayacakmış ve 100 bin kişinin işgalci olduğu İstanbul'dan 100 trilyon lira gelir elde edilecekmiş.

2002 yılında İstinye Koyu'na Sarıyer Belediyesi talip olmuş!

2002 yılında Hazine'ye ait 21 dönümlük İstinye Koyu'na Sarıyer Belediyesi talip olmuş. İngilizler'den 200 milyon dolarlık turistik yatırım yapma sözü alan Sarıyer Belediyesi koyun kendilerine devredilmesini istemiş.

2001 yılında Hazine arazileri görücüye çıkacakmış!

2001 yılında Hazine arazilerinin satışını kolaylaştıracak yasanın kabul edilmesiyle Türkiye'de 44 milyon dönüm Hazine arazisi görücüye çıkacakmış. İstanbul'da 1.5 milyar metrekare arazi satışından 15 katrilyon lira gelir hedefleniyormuş.

2001 yılında Vakıf arazilerine af gelecekmiş!

2001 yılında Hükümet, Sarıyer ve Alibeyköy'de Vakıf arazisi üzerine yapılan binlerce konut için af getirecekmiş. Mesut Yılmaz'ın talimatıyla hazırlanan yasa tasarısıyla, işgal edilen Vakıf arazilerine Hazine arazisi verilecekmiş.

2000 yılında Türkiye'nin yarısı internette satılacakmış!

2000 yılında Milli Emlak, Türkiye topraklarının yüzde 54.7'sini oluşturan Hazine arazilerinin internet üzerinden satışına başlamış. Bir yılda 100 trilyon liralık satış yapan Milli Emlak, elindeki arazileri yüzde 15'lere kadar indirecekmiş.

1994 yılında gecekondulaşmanın önüne özelleştirmeyle geçilebileceği iddia edilmiş!

1994 yılında gecekondulaşmanın en büyük nedeni Hazine arazilerinin millete değil, devlete ait olmasıymış. Devlete ait arazilerin özel ellere satılması durumunda gecekondulaşmanın önüne geçilebileceği iddia edilmiş.

1959 yılında Hazine arsaları Haberi

1959 yılında Hazine arsaları

Devredilen hazine arsalarından Belediye 1 milyar lira kazanacak.


Blok apartmanlar yapılarak halka satılması düşünülüyor.


  İstanbul Belediyesi'ne devredilen Hazine'ye ait arsaların kıymetlendirilmesi işi ile meşgul olmak üzere 50 kişilik bir büro kurulmuştur. Tahmini hesaplara göre Belediye'nin Hazine malı arsalardan temin edeceği para miktarı bir milyar liranın üstündedir.

  Bu arsaların bir kısmı doğrudan doğruya satışa çıkarılacak, bir kısmı üzerinde de blok apartmanlar yapılacak, daire daire satılacaktır. Bunlar tercihen evleri istimlake uğramış ve istimlak alacaklısı vatandaşlara verilecektir. 

  Ayrıca bu arsalar üzerinde gecekondu sakinlerine de daireler yapılacak ve bu daireler verildikten sonra ellerindeki evler alınıp yıkılarak, çirkin manzaralı evler tedricen ortadan kaldırılacaktır. Gecekondu sakinleri için yaptırılması düşünülen daire tipleri 50-60 metrekarelik inşaat programı içinde mütala edilecektir. 

  Vatandaşın bu arsalarda istenilen şekle göre inşaat yapabilmesini...