13 / 05 / 2024

İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam yapıldı? Ekonomi sınıfı uçak biletleri ne kadar oldu?

İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam yapıldı? Ekonomi sınıfı uçak biletleri ne kadar oldu?

İç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyatın artırıldığı açıklandı. Buan göre, yurt içi uçuşlarda tavan fiyat yüzde 30'luk artış ile 3 bin 250 TL'ye kadar yükseltildi.



Türkiye’de iç hatlarda tek yön ekonomi sınıfı tavan ücretine yüzde 30'luk bir zam geldiğini duyurdu. Yapılan yeni uygulama ile uçağın yüzde 85’lik bölümü için tavan fiyat 1650 TL'den 2 bin TL'ye, geri kalan yüzde 15'lik bölümü için 2 bin 500 TL’den 3 bin 250 TL’ye kadar çıkartıldı. 

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Gerçekleşen kararın ardından iç hatlarda bilet satan firmalar gerekli düzenlemeleri yaparak zammı fiyatlarına yansıttı.

SON ZAM 8 AY ÖNCE GELMİŞTİ

Geçen sene alınan karar ile uçağın koltuk kapasitesinin yüzde 85’ine kadar olan bölümü için bilet fiyatı en fazla 1650 TL, geri kalan yüzde 15 oranındaki bölüm içinse 2 bin 500 TL'ye kadar yükseltilmişti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan fiyat uygulaması getirilmişti. İç hat business sınıfında ve dış hat bilet fiyatlarında ise tavan ücret uygulaması bulunmuyor.

İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam yapıldı? Ekonomi sınıfı uçak biletleri ne kadar oldu?

THY KAMPANYALI BİLETLER HANGİ İLLERİ KAPSIYOR? KAMPANYALI UÇUŞLAR HANGİ İLLER İÇİN GEÇERLİ?

Öte yandan, Nisan ayı başında da THY tarafından bir kampanya başlatılmıştı. Buna göre, kampanya kapsamında sunulan ücretler tüm yurt içi uçuşlarda EcoFly ücret sınıfında 799 Türk Lirası, ExtraFly pakette ücretler; İzmir, Kayseri, Antalya, Bodrum, Dalaman, Ankara, Nevşehir hatlarında 1.179 TL, PrimeFly pakette 1.249 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

Bu hatlar dışında kalan tüm yurt içi uçuşlarda ücretler ExtraFly pakette 1.129 Türk Lirası, PrimeFly pakette ise 1.189 Türk Lirası oldu. Söz konusu kampanya Nisan ayının başında uygulamaya alınmıştı. 

THY'den dev indirim fırsatı! Uçak biletleri bugünden itibaren 799 liradan satılıyor! 

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Bayram öncesi büyük zam! Uçak ve otobüs biletleri fırladı

Seyahat edecek olanlar dikkat! Bunları yapın, uçak biletini ucuza alın!


Geri Dön