29 / 04 / 2024

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile yaşanan Hamas savaşı nedeniyle İsrail uçuşlarını durdurmasının ardından, Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarında yaşanan gelişmelerin yolcuları etkilememesi için önemli bir avantaj sağladı. Belirli tarihlerde biletleri olan kişilere para iadesi yapılacak. Peki şartlar



Havayolu şirketi olan THY, 07 Ekim 2023 tarihine kadar düzenlenmiş bilet alan kişilere yeni düzenlemeleri resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Bu duyuru Mısır, Ürdün ve Lübnan seferleri olan yolcuları kapsamaktadır. 

THY tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama

Türk Hava Yolları ve AnadoluJet uçak biletleri ile ilgili şu duyuruyu yaptı: “Değerli yolcularımız,. Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarındaki olaylar nedeniyle 07 Ekim 2023 tarihi ve öncesinde düzenlenmiş biletlerinizi kapsayan bir uygulama başlatıyoruz. Bu güncelleme kapsamında 07 Ekim 2023 ile 31 Ekim 2023 tarihleri arasındaki tüm Mısır, Ürdün ve Lübnan seferlerine kayıtlı yolcularımızın işlemleri bilet ücret kurallarına bakılmadan aşağıda belirtilen şartlar çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Biletinizin tarihini 31 Ekim 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak değiştirebilir veya iade edebilirsiniz.”

Para iade şartları nelerdir?

Rezervasyon ve parkur değişiklikleri, varış noktasının aynı bölgesinde olduğu sürece, ceza bedeli talep edilmeden gerçekleştirilebilir. Varış noktasının aynı bölgesinde olmadığı durumlarda ise, varsa ücret farkı tahsil edilecektir. İade talepleri rezervasyonun ilgili ücret kurallarına göre işleme alınacaktır.

Biletin geçerliliği, ücret farkı veya ceza bedeli talep edilmeden 10 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılabilir. Bu uzatma işlemi sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet tarafından gerçekleştirilen seferler için geçerlidir.

Bilet iptali ve değiştirme işlemleri Türk Hava Yolları'nın satış ofisleri, çağrı merkezi veya biletin satın alındığı acenteler aracılığıyla gerçekleştirilebilir.  Türk Hava Yolları, yolcuların biletlerinde bir defa ücretsiz değişiklik yapmalarına izin vermektedir. Yani, yolcu ilk değişikliği ücretsiz olarak gerçekleştirebilir. Ancak sonraki değişiklik talepleri biletin satın alındığı sınıfın ve tarifenin kurallarına bağlı olarak değerlendirilir ve bu değişiklikler için ceza ücretleri ve fiyat farkları uygulanabilir.

THY eylül ayında 7,9 milyon yolcu taşıdı

THY'den bazı Doğu Avrupa ülkelerine avantajlı bilet kampanyası! 119 dolardan başlayan fiyatlar!

THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi ne zaman?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön