12 / 05 / 2024

Özelleştirme İdaresi, Urla'daki denize sıfır tarihi tesisi yeniden vitrine çıkardı! Bu tarihte satılıyor!

Özelleştirme İdaresi, Urla'daki denize sıfır tarihi tesisi yeniden vitrine çıkardı! Bu tarihte satılıyor!

İzmir’in turistik bölgelerinden olan Urla'daki tarihi tesis ÖİB tarafından satılıyor. İşte ayrıntılar...



İzmir’in turistik bölgeleri arasında yer alan Urla'daki denize sıfır tarihi tesis bir defa daha Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunuldu. 

İl Özel İdareleri'nin kapatılmasından sonra Maliye Hazinesi’ne devredilen Urla’da deniz manzaralı resmi tesis yeniden vitrine çıktı. Geçmişte Vilayetler Birliği’ne ait olan, ardından ise  İzmir İl Özel İdaresi tarafından
satın alınan Urla Zeytinalanı Mahallesi’ndeki yaklaşık 23 dönüm büyüklüğünde olan dev arazi üzerindeki tesislerle beraber, Özelleştirme İdaresi tarafından bir kez daha satışa sunuldu.

Özelleştirme İdaresi, Urla daki denize sıfır tarihi tesisi yeniden vitrine çıkardı! Bu tarihte satılıyor!

Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; iki parselden meydana gelen tesisin satış ihaleleri 22 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. 

Özelleştirme İdaresi, 20 bin 310 metrekare büyüklüğündeki 4706 ada 3 parsel için 15 milyon Türk Lirası teminat bedeli isterken, 3 bin 969 metrekare büyüklüğündeki 4539 ada 3 parselin 3/4 hissesi için 1,5 milyon Türk Lirası teminat bedeli talep edildi. 

İhale kapalı zarf yöntemi ile pazarlık usulü yapılacak ve teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma sureti ile neticelendirilecek.

Özelleştirme İdaresi, Urla daki denize sıfır tarihi tesisi yeniden vitrine çıkardı! Bu tarihte satılıyor!

ALANIN VE BİNANIN TARİHİ 

Söz konusu alan, 2018 senesinde askıya çıkan planlarla beraber, yararı vasfından çıkarılarak ticari yatırımlara açılmıştı. Eğitim ve konaklama tesislerinin yerine alışveriş merkezi, otel ve rezidans inşa edilmesinin önü açılmıştı.

Yaşar Neng Lisesi binası, 1993'te Vilayetler Hizmet Birliği tarafından inşa edildi. 1994'te 232 milyar (bin) lira bedelle  İzmir  Özel İdaresi’ne satılan bina, 1996’da okula dönüştürülmüştü. 1997'ye kadar 1 sene süreyle “Yaşar Neng Özel Lisesi” adıyla kullanılan bina, Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün “Güçlendirme gerektirir” raporu üzerine 1997'de tahliye edildi. 

2002'de engelli üretim merkezi yapılmak istenmiş, ancak proje verimli bulunmamış ve iptal edilmişti.  İl Özel İdaresi, 2011'de araziyi huzurevi yapılması amacıyla 25 yıllığına bedelsiz tahsis etmek istemiş, bu girişimler de başarılı olamamıştı. 

2014'te yayınlanan Bütünşehir Yasası sonrasında kapatılan İl Özel İdaresi’nin taşınmazları arasında bulunan mülk, daha sonra tartışmalı şekilde Hazine’ye devredilmişti. Arazi son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından ilçe
kaymakamlığına lojman alanı şeklinde tahsis edilmişti. Kendine ait arıtma tesisine dahi sahip olan binadan deniz kenarına altgeçit ve özel plajı da yer alıyor. 

Dönemin parasıyla 10 trilyon lira harcanarak yapılan bina ve çevresindeki yapıların güçlendirilmesi amacıyla İl Müdürlüğü’nün 2005’te hazırladığı raporda yenileme çalışmalarının yine o günün parasıyla 4 trilyon TL'yi bulacağı ifade edilmiş ve tadilat çalışmasından vazgeçilmişti. 

A101 2 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! A101'e bu perşembe "Çekme Karavan" geliyor! 

İnşaat sektöründe zam fırtınası: Demir, beton, çimento fiyatları uçtu, müteahhitler keyfi zam artışı durdurulsun dedi!

Apartmanda kullanılmayan kapıcı dairesi satılabilir mi?


Geri Dön