28 / 04 / 2024

1959 yılında inşaatı teşvik gayesiyle yeni kararlar alınmış!

1959 yılında inşaatı teşvik gayesiyle yeni kararlar alınmış!

1959 yılında İmar Müdürlüğü tarafından yeni imar talimatnamesi hazırlanmış. 214 maddeden ibaret olan talimatnamede, iskele kurmayı icap ettirmeyen her türlü inşaat ruhsatsız yapılabilecekmiş ve bunlar adi inşaat olarak kabul edilecekmiş.



İnşaatı teşvik gayesiyle bazı yeni kararlar alındı.


İskele kurmayı icap ettirmeyen her türlü inşaat ruhsatsız da yapılacak.


  Belediye İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni imar talimatnamesinin müzakeresine Belediye Meclisi'nde başlanmış bulunulmaktadır. Cuma günü yapılacak oturumda bu müzakerenin bitirilmesine çalışılacaktır. Yeni talimatname bütün şikayetleri önlemeyi hedef tutan ve inşaatı teşvik eden 214 maddeden ibarettir.

  Yeni talimatnamede iç ve dış sıva, badana, boya, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhı tehsisat tamirleri, bölme ve duvarların kaldırılması, bina cephelerindeki pencere tabanlarının indirilesi veya bunların kapıya tahvili, kapı pencere verinin değiştirilmesi, baca ve saçak tamirleri, irtifaı bir buçuk metreyi geçmeyen kedi ve köpek kulübeleri ile tavuk kümesleri yapılması, bahçe duvarları ve tamirleri, teras yapılması, mevcut binaların yol yüzüne veya kendi bahçelerine bakan kısımlarıda yeni pencere, kapı açılması, bunların genişletilmesi, adi tamirat olarak kabul edilmiştir. 

  Bu işler, ruhsat almadan yapılacaktır. Ancak iskele kurulmaya icap ettiren vaziyetlerde Belediye'ye yazı ile durum bildirilecektir.


(1959 yılında Reşat Altın 148 liraya satılıyormuş.) 


Hürriyet Gazetesi 3 Haziran 1959 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön