10 / 05 / 2024

1959 yılında İnşaat

1959 yılında İnşaat

1959 yılında İmar Müdürlüğü tarafından yeni imar talimatnamesi hazırlanmış. 214 maddeden ibaret olan talimatnamede, iskele kurmayı icap ettirmeyen her türlü inşaat ruhsatsız yapılabilecekmiş ve bunlar adi inşaat olarak kabul edilecekmiş.

1933 yılındaki inşaat projeleri belediye radarında! Belediye projesine uygun olmayanlara yıkım kararı!

1933 yılında inşaat çalışmaları hız kazanmış. İnşaat projeleri için ise belediyeler belli projeler belirlemiş, bunun dışına çıkan inşaatlar yıktırılmış.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Alpiş İnşaat 2023 yılında 5 yeni projeye imza attı!

Alpiş İnşaat, Cumhuriyetin 100. yılında, 5 yeni konut projesi için düğmeye bastı. Şirket, hayata geçirdiği 3 projesinden 2’sini tamamlayıp, 2 yeni projenin de temelini attı.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

İnşaat malzemeleri sanayi 2022 yılında 33,74 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayinin 2022 yılında 33,74 milyar dolar değerinde 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  500 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Yıldız ve Yakup Yıldız tarafından kuruldu.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

2019 inşaat sektörünün toparlanma yılı olacak!

İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi meclis üyesi Niyazi Gültekin 2018 yılında inşaat sektörünün en kötü dönemini yaşadığını, "2019 yılında ise sektörün yeni projeler üretmek yerine stokları tüketmeyi hedeflediğini" dile getirdi!

100 Yıl Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

100 Yıl Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Bircan Ulaş tarafından Sancaktepe’de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Faik Yılmaz: 2018 yılında inşaat sektörü desteklenmeli!

MiaVita Beytepe Yatırımcısı Faik Yılmaz,yeni nesil konut projelerine Ankaralılar'ın ilgili olduğundan bahsetti. Yılmaz, 2018 yılında inşaat sektörünün de teşvik beklediğini ileri sürdü...

Ceylan İnşaat'a Yılın İnşaat Projesi ödülü!

Farklı sektörlerdeki 35 yıllık tecrübesini, 1995 yılında inşaat sektörüne taşıyan Ceylan İnşaat, emeğin, başarının ve vefanın ön plana çıktığı 2017 Altın Palmiye Ödülleri’nde ‘Zer’ projeleriyle ‘Yılın İnşaat Projesi’ ödülüne değer bulundu.

1959 yılında İnşaat Haberi

1959 yılında İnşaat

İnşaatı teşvik gayesiyle bazı yeni kararlar alındı.


İskele kurmayı icap ettirmeyen her türlü inşaat ruhsatsız da yapılacak.


  Belediye İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni imar talimatnamesinin müzakeresine Belediye Meclisi'nde başlanmış bulunulmaktadır. Cuma günü yapılacak oturumda bu müzakerenin bitirilmesine çalışılacaktır. Yeni talimatname bütün şikayetleri önlemeyi hedef tutan ve inşaatı teşvik eden 214 maddeden ibarettir.

  Yeni talimatnamede iç ve dış sıva, badana, boya, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhı tehsisat tamirleri, bölme ve duvarların kaldırılması, bina cephelerindeki pencere tabanlarının indirilesi veya bunların kapıya tahvili, kapı pencere verinin değiştirilmesi, baca ve saçak tamirleri, irtifaı bir buçuk metreyi geçmeyen kedi ve köpek kulübeleri ile tavuk kümesleri yapılması, bahçe duvarları ve tamirleri, teras yapılması, mevcut binaların yol yüzüne veya kendi bahçelerine bakan...