30 / 06 / 2024

1937 yılında inşaat sektörü denetim altında! Çimento ve tuğlalar kontrol edilmiş!

1937 yılında inşaat sektörü denetim altında! Çimento ve tuğlalar kontrol edilmiş!

1937 yılında çimento ve tuğla fabrikaları denetlenmeye başlanmış. İnşaata uygun olmayan çimento ve tuğlalar tespit edilmiş. 



1937 yılında inşaat sektörü için önemli bir adım atılmış. İnşaatın en temel malzemelerinden olan çimento  ve tuğlalar için kritik karar alınmış. Bütün fabrikalar tek tek denetlenerek, aynı kalitede ve boyutta yapılmasına karar verilmiş. İthal gelen tuğlalarda bile aynı olması için tedbirler alınmış.

Söz konusu haber 13 Şubat 1937 yılında Açıksöz Gazetesi'nde 'Çimento ve tuğlalar bozuk çıkarılmasının önüne geçiliyor'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Çimento ve tuğlalar bozuk çıkarılmasının önüne geçiliyor

Fabrikalarımsada imal edilen çi mentoların bozuk evsafta olanlarına da tesadüf edildiğinden çimentoların asgari evsafi tesbit edile cek ve her çimento fabrikası bu asgari haddi nazars dikkate alarak faaliyette bulunacaktır.

Keza dışarıdan gelecek çimentolarda da bu asgari had gözönünde bulundurulacaktır.  İmal edilen tuğlaların da bu boyda ve mukavemet itibariyle de birbirinin aynı olması için tedbirler alınacaktır.

 

1941 yılında göçmen evleri yapılmış!

1942'de Atatürk Bulvarı için ilk adım atıldı! Unkapanı Köprüsü'nden Yenikapı'ya kadar uzanacak! 

Geri Dön