13 / 05 / 2024

İstanbul belediyesinin konutları

İstanbul belediyesinin konutları

1959 yılında İstanbul'da bulunan Hazine arsaları İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Bu arsaların bir kısmı ucuz fiyata satılacakmış, bir kısmına da blok apartman yaptırılarak daire daire satılacakmış.

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Litus İstanbul'da yüzde 40 peşin 36 ay vade fırsatı! Kefilsiz, banka kredisiz sıfır ev satılıyor! 

İş GYO ve Tecim iş birliğiyle Altunizade’de inşa edilen Litus İstanbul projesindeki konutlar kefilsiz, banka kredisiz, yüzde 40 peşin, 1,79 faiz oranı ve 36 ay vade imkânıyla satışa sunuldu.

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinin 3'üncü etabında son dakika! İhalesi 4'üncü defa iptal edildi! 

Arnavutköy’de hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul manzaralı konutlar için gerçekleştirilen ihalede iptal kararı geldi. 5 etap şeklinde inşa edilecek konut projesinin 621 konutluk 3’üncü etabının ihalesi, dördüncü defa iptal edildi. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul konutlar için 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme!

Kanal İstanbul manzaralı konutları için dev bir sözleşmeye imza attı. İşte detaylar!

Litus İstanbul nerede? Litus İstanbul fiyat listesi 2023

Litus İstanbul projesi, İş GYO ve Tecim imzasıyla hayata geçiriliyor. Satışı başlanan konut projesinde yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Litus İstanbul'da konutlar ne kadara satılıyor? Anahtar ne teslimi ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar..

İş GYO Litus İstanbul ön satışta! Altunizade'ye 98 konutluk yeni proje!

İş GYO ve Tecim iş birliği ile hayata geçirilen Litus İstanbul projesi İstanbul Anadolu Yakası'nda Altunizade'de konumlanıyor. Litus İstanbul projesinde ön satış başladı. Peki Litus İstanbul projesindeki konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul güzergahında kimlerin konutu var?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini ve konut planlarını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Kanal İstanbul manzaralı konutları kimler alacak?' başlıklı yazısı...

Deniz İstanbul Sedef Konakları'nda yüzde 25 peşinatla 48 ay taksit imkanı!

Keleşoğlu Holding tarafından Yakuplu'da yükselen Deniz İstanbul Sedef Konutları 2. Etap'ında yer alan daireler alıcılarını bekliyor. Projede satışa sunulan dairelerde 48 ay taksit imkanı bulunuyor.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi fiyatları artırdı!

Konut kredisi faizlerinde yapılan indirimle satışların arttığı doğru olsa da konut piyasasında fiyatların artmasına sebep oldu. Geçen yıl Mayıs'ta İstanbul’daki konutların metrekare bedeli ortalama 4 bin 668 TL iken, bu tutar 2020'nin Mayıs ayında ortalama 5 bin 423 TL'ye kadar çıktı.

İstanbul Anadolu Konutları İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Anadolu Konutları İnşaat Anonim Şirketi Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Rabia Kuşçu ve Ayşe Kuşçu ortaklığında kuruldu.

Elazığ'da konutların yüzde 35'i DASK'lı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Güler, "İstanbul’daki konutların yüzde 67’si zorunlu deprem sigortasına sahip. Elazığ'da ise 123 bin konuttan 43 bin tanesi sigortalı. Yani toplam konutun yüzde 35'i düzeyinde" diye konuştu...

TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

TOKİ İstanbul 2019 konutları için kuralar çekilmeye başlandı. Kurada ismi çıkan vatandaşlar şimdi hak sahibi belirleme kurası ile beraber sözleşmenin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

İstanbul belediyesinin konutları Haberi

İstanbul belediyesinin konutları

Devredilen hazine arsalarından Belediye 1 milyar lira kazanacak.


Blok apartmanlar yapılarak halka satılması düşünülüyor.


  İstanbul Belediyesi'ne devredilen Hazine'ye ait arsaların kıymetlendirilmesi işi ile meşgul olmak üzere 50 kişilik bir büro kurulmuştur. Tahmini hesaplara göre Belediye'nin Hazine malı arsalardan temin edeceği para miktarı bir milyar liranın üstündedir.

  Bu arsaların bir kısmı doğrudan doğruya satışa çıkarılacak, bir kısmı üzerinde de blok apartmanlar yapılacak, daire daire satılacaktır. Bunlar tercihen evleri istimlake uğramış ve istimlak alacaklısı vatandaşlara verilecektir. 

  Ayrıca bu arsalar üzerinde gecekondu sakinlerine de daireler yapılacak ve bu daireler verildikten sonra ellerindeki evler alınıp yıkılarak, çirkin manzaralı evler tedricen ortadan kaldırılacaktır. Gecekondu sakinleri için yaptırılması düşünülen daire tipleri 50-60 metrekarelik inşaat programı içinde mütala edilecektir. 

  Vatandaşın bu arsalarda istenilen şekle göre inşaat yapabilmesini...