11 / 05 / 2024

1959 yılında yılında inşaat sektörü

1959 yılında yılında inşaat sektörü

1959 yılında inşaat yaptıranların sayısı, 1958 yılına göre artmış. 1958 yılında İstanbul'da 684 tane ev, 644 tane apartman inşa edilmiş. Aynı yıl inşaata 150 milyon lira para sarf edilmiş.

İzmir Büyükşehir, Beyoğlu'ndaki arsasını satıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1959 yılında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinden satın aldığı arsa, 60 yıl sonra satılmak isteniyor. AK Partili meclis üyeleri, satılmasını istemedikleri arsaya 'İzmir Evi' yapılmasını talep ediyor... 

İzmir Alsancak Stadı'nın inşası devam ediyor!

1959 yılında kurulan ve o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi, şimdilerin Süper Lig’inde ilk maça ev sahipliği yapan İzmir Alsancak Stadı, adeta yeniden doğacak. 

Altınyurt Spor’a yeni bina inşa ediliyor!

İstanbul'un Altunizade semtinde bulunan ve 1959 yılında bu yana farklı branşlara ev sahipliği yapan Altınyurt Spor Kulübü'ne yeni bina inşa ediliyor.

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

Üsküdar Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek!

Üsküdar'da yer alan 1699 yılında inşa edilen ama daha sonra 1959 yılında yıktırılan Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek.

Saraybosna'nın teleferiği yeniden kullanılacak!

Saraybosna'da ilk kez 1959 yılında kullanılmaya başlanan ancak Bosna Savaşı sırasında tamamen zarar gören teleferik yeniden vatandaşların kullanımına sunulacak.

Kocaeli Gölcük'te 52 yıllık tapu davası sona erdi!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 1959 yılından beri evlerinin yıkılması ve bölgeden gönderilme korkusuyla yaşayan vatandaşlar, 52 yıl süren dava sürecinin ardından tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mimar Murat Müminoğlu vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü 1959 yılı mezunlarından Murat Müminoğlu hayatını kaybetti. Müminoğlu'nun cenazesi bugün öğle namazını takiben Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak.

Kastamonu Hanönü Merkez Camii yeniden yapılıyor!

Hanönü ilçesinde eski olduğu için yıkılan Merkez Camisi Şeyh Şaban-ı Veli Camisi adıyla yeniden yapılmasına başlandı. 1959 yılında yapılan eski Merkez Camisinin yıkılarak yenisinin yapılması için inşasına başlandı.

Davutpaşa Spor Kulübü yeni kulüp binası açıldı!

Davutpaşa Spor Kulübü, Fındıkzade'de bulunan yeni kulüp binasının açılışını yaptı. 1926'da kurulan İstanbul ekibi, 1959 yılına kadar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile aynı platformda mücadele etti.

1959 yılında İstanbul'da 2.707 yapı inşa edilmiş!

1961 yılında İstatistik Genel Müdürlüğü'nün yaptığı istatistikte, en çok yapı Konya'da inşa edilmiş. İstanbul'da ise 2 bin 707 yapı, 1 milyon 119 bin 500 metrekare üzerine inşa edilmiş.

Haliç sayfiye yeri olacak!

Haliç, 1959 yılında sayfiye yeri olarak değerlendirilmek istenmiş... İstanbul Belediyesi, Haliç'in sayfiye yeri haline gelmesi için 300 milyon lirayı gözden çıkarmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi..

1958 yılında Türkiye'de ayda asgari 4.386 bina inşa ediliyormuş!

1959 yılında hazırlanan bir istatistiğe göre Türkiye, dünyada yeni inşaat bakımından sondan üçüncüymüş. 1958 yılının ortalaması olarak Türkiye'de ayda 4 bin 386 dairelik yeni bina inşa edilmiş.

1959 yılında yılında inşaat sektörü Haberi

1959 yılında yılında inşaat sektörü

Geçen seneye nispetle bu yıl inşaat yaptıranlar daha çok.


Kredi ile inşaat yaptırıp satanlar için yeni kararlar alınacağı bildiriliyor.


  Demir satışlarının serbest bırakılması işe çimento ve diğer inşaat malzemesi fiyatlarının indirilmesinden sonra şehrimizde bina inşaatı bir miktar artış kaydetmiştir.

  Belediye İmar Müdürlükleri tarafından iskan müsaadesi verilen yerler de derhal kiralanmakta, bu durum da inşaatı teşvik etmektedir.

  Geçen yıl şehrimizde 684 ev, 644 apartman, 208 ticari yapı ve 55 sanayi yapı inşa edilmiştir. Ayrıca 10 milyon lira değerinde tamir ve tadilat yapılmıştır. Böylece geçen yıl içinde inşaata sarf edilen para miktarı 150 milyon lirayı bulmaktadır. 

  Bu yıl inşaatın geçen seneye nazaran daha fazla olacağı Belediye'ye yapılan inşaat ruhsatı taleplerinden anlaşılmaktadır. 

  Bu arada bazı kimselerin kredi ile inşaat yaptırdıkları halde bunları sattıkları...