08 / 05 / 2024

1963 yılı

1963 yılı

1963 yılında Bayındırlık Bakanı İlyas Seçkin, projeleri hazır olan ''İstanbul Asma Köprüsü ve 800 milyon liraya mal olacak devlet yolunu inşa edecek babayiğit varsa gelsin, konuşalım ve anlaşalım'' demiş.

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

1965 yılında Tuzla Porselen Fabrikası kapanmak üzereymiş!

1963 yılında İsmet İnönü tarafından açılışı yapılan Tuzla Porselen Fabrikası, 1965 yılında kapanmak üzereymiş. Porselen ithalatı yüzünden 650 işçinin çalıştığı fabrikada, 10 milyon liralık mal birikmiş.

1963 yılında İstanbul Belediyesi, en fazla ikinci geliri sinemalardan elde etmiş!

1963 yılında yılda 900 milyon lira geliri olan İstanbul Belediyesi, en fazla ikinci gelirini sinemalardan elde etmiş. 188 adet sinemadan Belediye'nin aldığı vergi, 17 milyon 986 bin liraymış.

1963 yılında kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyormuş!

1963 yılında İstanbul'un kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyormuş. Kanalizasyon şebekesini hazırlamakla vazifeli kişi ise Alman Prof. Kehr isminde biriymiş. Şebeke 4 bin kilometre uzunluğunda olacakmış.

1963 yılında Maçka-Şişli tarafında yeni trafik düzeni uygulanacakmış!

1963 yılında Maçka ve Şişli tarafında yeni trafik düzeni uygulanacakmış. Maçka, Nişantaşı, Şişli, Harbiye bölgelerinde trafik yönlerini değiştiren yeni düzen hakkında İstanbul Valiliği bir bildiri yayınlamış...

1963 yılında trafik için Tarlabaşı'nda istimlake karar verilmiş!

1963 yılında, Tarlabaşı Caddesi'ni İngiliz Sarayı'na bağlayan keskin virajın iki köşesindeki ikişer bina, 191 bin liraya istimlak edilecekmiş. Böylece trafiğin sık sık tıkanmasının önüne geçilecekmiş.

1963 yılında Gaziosmanpaşa'da 533 göçmene tapu verilmiş!

1963 yılında hükümetin Gaziosmanpaşa'da göçmenler için yaptığı evlerin tapuları verilmiş. İmar ve İskan Bakanı Gökay ve İçişleri Bakanı Bekata'nın da katıldığı merasimden sonra 533 göçmene evlerinin tapusu dağıtılmış.

1963 yılında Taşlıtarla, Gaziosmanpaşa adıyla ilçe olacakmış!

1963 yılında Taşlıtarla, Gaziosmanpaşa adıyla ilçe olacakmış. Haberi alan Taşlıtarla sakinleri davullu zurnalı şenliklerle kutlama yapmışlar. 18 bin haneli ilçe halkı, fahri kaymakamlığı Hıfzı Oğuz Bekata'ya vermişler.

1963 yılında Emek Sineması yepyeni bir şekilde hizmete girmiş!

1963 yılında, Emek Sineması yepyeni bir dekor ve özelliklerle halkın hizmetine girmiş. İki buçuk milyon liraya mal olan sinema Türkiye'nin en lüks sineması unvanını almış.

1963 yılında Gaziosmanpaşa'nın ilçe yapılması istenmiş!

1963 yılında Gaziosmanpaşa'nın, eski ismiyle Taşlıtarla'nın ilçe olması istenmiş. Dönemin İstanbul Valisi Niyazı Akı ve 50 kişilik bir heyet, Başbakan İnönü'yü ziyaret ederek Taşlıtarla'nın ilçe olmasını istemişler.

1963 yılında Nimet Abla Cami'nin temeli atılmış!

1963 yılında, Türkiye'nin ünlü piyango bayi Nimet Abla Mecidiyeköy'de cami yaptıracakmış. 4 milyon liraya mal olacak olan cami, ilk kaloriferli cami olacakmış. Caminin temeli törenle atılmış.

1963 yılında Gülhane Parkı, Kültür Park olacakmış!

1963 yılında Belediye, Gülhane Parkı'nın Kültür Park olmasına karar vermiş. Parkın bir kısmı İstanbul Üniversitesi'ne verilecekmiş. Parktaki hayvanat bahçesi kaldırılacakmış ve yerine halkın kültürüne hizmet edecek tesisler kurulacakmış.

1963 yılında Vakıf Gureba Hastanesi'nin temel atma töreni yapılmış!

1963 yılında Vakıf Gureba Hastanesi'nin temel atma töreni yapılmış. İnşa edilecek hastane 575 yataklı olacakmış. Törende öğretim üyeleri, doktorlar ve öğrenciler hazır bulunmuşlar. Resimde temeli atılan hastanesinin inşaatı görülüyor.

1963 yılı Haberi

1963 yılı



BOĞAZ KÖPRÜSÜ İÇİN ''BABAYİĞİT'' ARANIYOR.


Seçkin, köprü inşası için tekliflerin kabul edilmediğini, bağlı yolların da yapılması gerektiğini, söyledi.


  Bayındırlık Bakanı İlyas Seçkin dün, ''İstanbul Asma Köprüsü ile birlikte, köprünün ayaklarından muhtelif semtlere gidecek olan ve 800 milyon liraya mal olacak 6 şeritli devlet yolunu yapacak babayiğit varsa derhal gelsin, konuşalım ve anlaşalım'' demiştir.

  Çelik asma köprünün plan ve projeleri hazırdır. Köprü 35 - 40 milyon dolara mal olacaktır. Ancak, köprünün yapılması ile iş bitmiyor. Bir de köprünün ayaklarının dayandığı Arnavutköy'den ve Beylerbeyi'nden muhtelif semtlere yüksek evsafta devlet yolu yapılması gerekmektedir. 

  

   YOLLAR NERELERE GİDECEK?


  Köprünün bir ayağının dayandığı Beylerbeyi'nden Pendik...