28 / 12 / 2024

1983 yılında Haliç

1983 yılında Haliç

1983 yılında Haliç'i kurtarma çalışmaları sürüyormuş. Haliç'i kurtarma çalışmalarının bir parçası olarak Haliç'te 9 milyon 4 bin ağaç dikilmiş. Üç aşamada kurtarılacak Haliç'te 3 bin 500 dekar alana ağaç dikilmiş.

1941 yılında Belediye Haliç şirketini satın almış! Vapur seferleri düzenli hale getirilmiş

1941 yılında Haliç Şirketi'nin vapur seferlerini sekteye uğratması sonrası İstanbul Belediyesi şirketi satın alınmış.

Rixos 2025 yılında 100 otele ulaşacak!

2025 yılında 100 otele ulaşmak gibi bir hedeflerinin olduğunu belirten Fettah Tamince, Haliç Tersanesi arazisiyle ilgili de bir açıklama yaptı.

1946 yılında Dolmabahçe Gazhanesi Haliç'e nakledilecek!

1946 yılında Belediye ile Dolmabahçe Havagazı Fabrikası arasında yapılan mukavelede fabrikanın Haliç'e nakledilmesine karar verilmiş. Gazhane, Haliç'te masrafları Belediye tarafından karşılanarak inşa edilecek yeni tesislerde faaliyet gösterecekmiş.

1944 yılında Süleymaniye ve Sultan Selim semtlerinin imar planı hazırlanmış!

1944 yılında Fatih'in iki semti olan Süleymaniye ve Sultan Selim için imar planı hazırlanmış. İmar planına göre Süleymaniye Cami'nin etrafı tanzim edilecekmiş. Sultan Selim'den Haliç sahillerine inecek saha tanzim edilecekmiş.

1943 yılında Haliç'i temizlemek için bir komisyon kurulmuş!

1943 yılında İstanbul Valiliği, Ankara Hükümeti'ne başvurarak, tamamen dolan Haliç'in temizlenmesi lazım geldiğini bildirmiş. Hükümet'de emir vererek Haliç'i temizlemek için bir komisyonun kurulmasını ve tetkiklerde bulunmasını istemiş.

1939 yılında Dolmabahçe Gazhanesi'nin Haliç'e nakli düşünülüyor!

1939 yılında Belediye, Dolmabahçe Gazhanesi'ni Haliç'e nakletmeyi düşünmüş. Bölgedeki imar hareketleriyle şehrin içinde kalan Gazhane'yi Dolmabahçe'den kaldırmayı düşünen Belediye, nakil masrafının temini için de bir yol arıyormuş.

1939 yılında Tepebaşı ile Haliç arası yeşil saha olacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı imar planına göre Tepebaşı Bahçesi arkasından Haliç sahiline kadar uzanan saha yeşil alan olacakmış. Vali Lütfi Kırdar, bu sahanın tanzimine bir an evvel başlanması kararını almış.

1937 yılında Haliç temizlenecek!

1937 yılında Prost'un hazırladığı imar planıyla Haliç sanayi mıntıkası olacakmış. Haliç'de deniz trafiği artacağından Haliç'in temizlenmesi gündeme gelmiş. Belediye, Haliç'in temizlenmesi hakkında bir proje hazırlayacakmış.

1937 yılında Haliç'in iki sahilinde yol açılacak!

1937 yılında Haliç'in sanayi mıntıkası olmasını kararlaştıran Mimar Prost, bu mıntıkanın denizle olan irtibatının yanında sahilin her iki tarafında geniş birer yol yapılmasını uygun görmüş.

1935 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

1999 yılında Haliç'e yüzer otopark!

1999 yılında Eminönü'nün otopark sorununu çözmek için Haliç'e yüzer otopark yapılacakmış. 85 metre boyunda yapılacak ''yüzer otopark'' Ticaret Odası ile Zindan Han arasında yapılacakmış ve 300 araç kapasiteli olacakmış.

1999 yılında Haliç'teki Bahariye Adaları turizme kazandırılacak!

1999 yılında Haliç'in batı uçlarında bulunan Bahariye Adaları turizme kazandırılacakmış. Peyzaj çalışmaları tamamlandığında Eyüp Lisesi önünden adacıkların birine köprü uzatılacakmış ve İstanbul yeni bir piknik alanına kavuşacakmış.

1998 yılında Haliç'in altına otopark!

1998 yılında Ahmet Vefik Alp tarihi yarımadayı kurtarmak için, Haliç'in altına 50 bin araçlık otopark önermiş. Japonlar'ın da yatırım için hazır olduklarını belirten Alp, kentteki otopark sorununun çözüleceğini belirtmiş.

1983 yılında Haliç Haberi

1983 yılında Haliç



Haliç ağaçlandırılıyor


  Haliç'i kurtarma çalışmaları sürüyor. İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, ''Haliç'i kurtarma çalışmalarının bir parçası olarak Haliç yöresinde 9 milyon 4 bin ağaç diktik'' dedi. Vali Ayaz, Haliç'in kirliliğinin durdurulması, yeniden düzenleme ve temizleme olarak üç aşamada kurtarılacağını'' belirterek şunları söyledi: ''Birinci etap çalışmaları içerisinde önemli bir konu da, Haliç havzasının ağaçlandırılması suretiyle erozyonun önlenmesi çalışmasıdır. Bunun için teşkil olunan bir alt komite, yörede gerekli araştırma ve incelemeleri yaptıktan sonra, ağaçlandırma yapılacak yerleri tespit etmiş olup, bunu bir programa bağlayarak ağaçlama faaliyetlerine başladı.'' Vali Ayaz, ağaçlama çalışmalarının önümüzdeki dikim mevsimlerinde de devam edeceğini belirterek, ''Haliç bölgesinde...