02 / 05 / 2024

1stanbul eylemi

1stanbul eylemi

Emlak Konut GYO'nun iki projesinde işçiler iş bıraktı. Emlak Konut GYO tarafından yaptırılan 1stanbul ve Unikonut projelerinde çalışan yaklaşık 1000 işçi sabahın erken saatlerinden bu yana Ataşehir’de eylem yapıyor.

İhraç edilen Mimar Alev Şahin oturma eylemi yaptı!

KHK ile 2011 yılından bu yana çalıştığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ndeki görevinden ihraç edilen mimar Alev Şahin, 'İşimi, ekmeğimi geri istiyorum' talebiyle kent merkezinde oturma eylemi başlattı.

Kadıköy Kent Dayanışması'ndan 'İnşaat Terörüne Dur De' eylemi!

Kentsel dönüşümün tüm hızıyla sürdüğü Kadıköy'de, kamyonların bir yılda 5 can aldığını, belirten Kadıköy Kent Dayanışması, "İnşaat Terörüne Dur De!" eylemi yaptı.

Ahmet Sakızoğlu’na her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis cezası!

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na, ceza yağdı. Sakızoğlu, her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis ve 1200′er lira para cezasına mahkum edildi.

Kayseri Tomarza'da ruhsatsız ev yıkımına oturma eylemi!

Tomarza Belediyesi ruhsatsız yapılan bir evi yıkmak istedi. Ev sahibi Mehmet Üstünsoy annesi ile torunları inşaat halindeki evde oturma eylemi yaparak yıkıma engel olmaya çalıştı.

Bartın'da köy sakinleri kamulaştırma eylemi yaptı!

Bartın'da Kozcağız beldesine bağlı Şarköy'ün sakinleri, yerlerinin istimlakının bir an önce yapılması ve koruma alanı gerekçesiyle içme suyu projesinin iptal edilmesi için başlattıkları eylemi bitirdi.

1stanbul projesine sehven 132 milyon 248 bin lira satış tutarı girildi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre 1stanbul projesine sehven 132 milyon 248 bin lira satış tutarı girildi.

Emlak Konut GYO 1stanbul ve Çankaya arsalarının değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından, İstanbul Bahçeşehir Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi 1stanbul ve Çankaya'da yer alan 3 parselin değerleme raporları yayımlandı.

Zonguldak'ta 2B eylemi yapıldı!

Zonguldak'ta 2B eylemi yapıldı. Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Tepebaşı, Bağlık, Yeşil ve de İnağzı mahallelerinin sakinleri, Türk bayrağı ve dövizler taşıdı, slogan attı.

İstanbul'da Jet Fadıl eylemi yapıldı!

İstanbul'da Jet Fadıl eylemi yapıldı. Caprice Gold’a para yatıran onlarca kişi, 2010 yılında başlayan ve de 2013 yılında bitirileceği açıklanan inşaatın durması üzerine tepki gösterdi.

Soma Maden Ocağı'nda 1700 işçiden iş bırakma eylemi!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan bin 700 işçi, "işçi ücretleri arasında adaletsizlik olduğu" gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.Gece vardiyasındaki işçiler de eve gitmeyerek eylem yapan arkadaşlarına destek verdi.

Emlak Konut'tan 1stanbul işçileri açıklaması!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut'un 1stanbul projesi için yüklenici taşeron firmaya borcu yok.

1stanbul Ispartakule ödemeleri

1stanbul Ispartakule ödemeleri kapsamında yüzde 10 peşinat ödemesi yapıldıktan sonra Emlak Konut GYO güvencesiyle 120 aya kadar taksitlendirme avantajı sunuluyor. Projede son konutların satış sürecine devam ediliyor....

Ispartakule 1stanbul'da Emlak Konut güvencesiyle 120 aya kadar vade!

Konutların; 58 metrekare ile 219 metrekare arasında değişen alanlara sahip olduğu 1stanbul Konutları, 1,118 adet daireden oluşuyor. Projede Emlak Konut GYO güvencesiyle 120 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanıyor...

1stanbul eylemi Haberi

1stanbul eylemi

Emlak Konut GYO'nun iki projesinde işçiler iş bıraktı. Ataşehir'deki genel müdürlük önünde eylem yaptı.


Emlak Konut GYO tarafından yaptırılan 1stanbul ve Unikonut projelerinde çalışan yaklaşık 1000 işçi sabahın erken saatlerinden bu yana Ataşehir’de eylem yapıyor.

Emlak Konut Genel Müdürlüğü önünde toplanan işçiler iki projede faaliyet gösteren 50 taşeron firmaya ödeme yapılmadığı için maaşlarını alamadıklarını belirtti. Yeni Doğuş İnşaat’ın 1stanbul ve Unikonut projelerinden dolayı taşeron firmalara 35-40 milyon lira borcu olduğunu söyleyen işçiler “TOKİ, Emlak Konut uyuma sabrımızı taşırma” diye slogan attı.


“İŞLER SÖKÜLECEK”

İşçiler Emlak Konut binası önüne  “TOKİ bu taşeron işçilerin alacaklarını ödemediği taktirde 1stanbul ve Unikonut projelerinde yapılan tüm işler sökülecektir” yazılı pankart astı.

Sözcü’ye konuşan işçiler “Bir daire alan müşterinin kapı koluyla ilgilenen Emlak Konut GYO, inşaatlarda gece gündüz çalışanların hakları...