28 / 07 / 2024

20 bölge daha riskli alan ilan edilecek

20 bölge daha riskli alan ilan edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün temeli olarak gösterilen 152 riskli alanın yanına 2015 yılında 20 yeni bölge daha açıklayacak.Bu yıl 200 bin bölümün daha yıkılması hedefleniyor

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli'de 99 gayrimenkulü kiraya veriyor! Vergi ve harçtan muaf yatırım imkanı

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli'de 99 gayrimenkulü kiraya veriyor. Gayrimenkullerin aylık kira bedelleri 20 lira ile 60 bin lira arasında değişiklik gösteriyor....

TOKİ Esenler 1. Etap 2. Bölge ihalesi 20 Mart'ta!

Yatırımlarına son sürat devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Esenler 1. Etap 2. Bölge ihalesini 20 Mart'ta gerçekleştirecek.

Arsa – Arazi yatırımının önemi! Hangi bölge yatırım için uygun?

Arsa - Arazi yatırımı günümüzde gitgide daha önemli hale geldi. İleriye dönük yatırım araçlarından biri haline dönüşen “Arsa-Arazi yatırımını” , doğru bölge seçimini, doğru zamanda ve doğru uzmanla çalışarak nasıl kazançlı hale getirebilirsiniz? 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası açıldı!

Yerel mahkemeler tarafından verilen kararların incelemesini yapmak üzere geçtiğimiz yıl 20 Temmuz'da faaliyete başlayan ve geçici olarak Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda hizmet veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası tamamlanarak açıldı.

ESBAŞ, İzmir'de yeni serbest bölge kuruyor!

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nin işletmesini yapan ESBAŞ, bir serbest bölge daha kurmaya hazırlanıyor. Arazilerde incelemeleri devam eden ESBAŞ, yeni serbest bölgenin kuruluşunu bu yıl sonunda tamamlayacak.

Batman TOKİ 2. Bölge'de anahtar teslimleri yarın başlıyor!

Batman TOKİ 2’ci Bölge C-10,C-11,C-12,C-13,C-14,C-15,C-16,C-17,C-18,C-19,C-20,C-21,C-22 blokların anahtar teslim işlemeleri 10 ağustos- 31 Ağustos arası gerçekleşecek.

Bursa Kestel Bölge Parkı açıldı!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarına hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi tarafından Kestel’e kazandırılan ‘Bölge Parkı’, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Batman Sason Yatılı Bölge Ortaokulu’na spor kompleksi yapıldı!

Sason Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Bozkurt, yaptığı açıklamada, halı saha, voleybol ve basketbol sahası ve tenis kortundan oluşan spor kompleksinin hizmete girdiğini ve yeni spor kompleksiyle sportif faaliyetleri daha güzel icra edeceklerini belirtti.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 2. Bölge 1. Etap'ta 563 konut yaptıracak!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 2. Bölge 1. Etap 563 konut ve 1 adet ünite merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 20 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Turizm Tanıtma Vakfı Alanya bölge tanıtımına katkı sağlıyor!

Her yıl 20’den fazla uluslararası fuarda boy gösteren Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilileri yabancı basın mensuplarını Alanya’ya çekerek bölge tanıtımına önemli katkı sağlıyor.

DSİ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan halk toplantısı 16-17 Haziran'da!

DSİ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş ve Adıyaman'da Aksu Barajı ve Sulaması ve Beton Santrali Entegre Projesi toplantısı 16 ve 17 Haziran'da yapılacak.

Şişli Kadırgalar Caddesi’nde yeni bir bölge parkı yapılıyor!

Şişli Kadırgalar Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 40 bin metrekarelik alan üzerindeki binalar yıkılarak bölge parkı yapılıyor. Alan üzerinde bulunan toplam 20 bin metrekarelik yapılar İBB Zabıta ekipleri tarafından yıkılmaya başlandı.

İBB Şişli'ye yeni bölge parkı yapıyor!

Daha yeşil bir İstanbul için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullulara Şişli’de yeni bir bölge parkı daha kazandırıyor.

20 bölge daha riskli alan ilan edilecek Haberi

20 bölge daha riskli alan ilan edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,kamuoyunda kentsel dönüşüm olarak bilinen afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine yönelik şu anda uygulamada olan 152 riskli alanın yanına 2015 yılında yeni bölgeler açıklamaya hazırlanıyor. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre Bakanlar Kurulu kararıyla bu yıl çoğu İstanbul’da olmak üzere 20 yeni bölge daha riskli alan ilan edilecek. 


KİRA YARDIMI 300 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKACAK


İstanbul’da şu ana kadar Bakanlık tarafından ilan edilen 40 bölge bulunurken,3.9 milyon metrekare ile Gaziosmanpaşa birinci sırada yer alıyor. Kentsel dönüşüme yönelik olarak 2015 yılı hedeflerini paylaşan bakanlık yetkilileri, 100 bin bağımsız bölüme yönelik risk tespiti yapılacağını belirttiler. Bakanlık yetkililerine göre bu yıl sonuna kadar 200 bin bağımsız bölümün ise yeni yapıma yönelik olarak tasfiye edilmesi hedefleniyor. Kentsel dönüşümü kolaylaştıran bir etken olarak göze...