22 / 05 / 2024

20 milyon ton karbondioksit azaltımı

20 milyon ton karbondioksit azaltımı

Türkiye’de Uluslararası mekanizmalardan bağımsız işleyen, çevresel ve sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde kurulmuş Gönüllü Karbon Piyasasına yönelik proje uygulamaları artarak devam ediyor.20 milyon ton karbondioksit azaltımı sağlanıyor...

Tahıl Koridoru ile 32 milyon ton tahıl taşındı! Buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? Rakamlar açıklandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Ağustos 2022-20 Haziran 2023 döneminde taşınan toplam tahıl miktarının 32 milyon ton olduğunu belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? İşte 25 Haziran 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler hububat alım fiyatlarından memnun! Buğdayda ekim alanları arttı: 20 milyon ton buğday üretimi hedefleniyor!

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, buğday üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tiryakioğlu, 2023'te 20 milyon ton buğday üretimi hedeflendiğini belirtti. 

Kim Kardashian ve Kanye West'in 20 milyon dolarlık evi!

Kim Kardashian ve eşi Kanye West, Los Angeles’ta bulunan malikanelerinin kapılarını açtılar. Çift, minimalist stile sahip evi 014 yılında 20 milyon dolara satın almıştı.

Enka İnşaat'tan 20 milyon TL'lik pay alımı!

Enka İnşaat, KAP'ta 20 milyon TL'lik pay alım bildirimi hakkında açıklama yayınladı. 

Yatırımcıya 20 milyon metrekare arazi müjdesi!

200 milyon metrekare arazinin çiftçilere kiraya verilmesine ilişkin karardan sonra yatırımcılara da 20 milyon metrekare hazine arazisi tahsis edilecek.

Akiş GYO 20 milyon dolar kredi kullandı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, HSBC Bank A.Ş'den 20 milyon ABD Doları tutarında kredi kullandı...

Kahramankazan Belediyesi'nden 20 milyon TL'ye satılık otel!

Kahramankazan Belediye Başkanlığı, Kayı Mahallesi'nde bulunan termal oteli satışa çıkardı. Söz konusu otelin satış bedeli 20 milyon TL olarak belirlendi.

Kahramankazan'da 20 milyon TL'ye satılık termal otel!

Kahramankazan Belediye Başkanlığı, muhammen bedeli 20 milyon TL olarak tespit edilen jeotermal otelin ihalesini 4 Ekim 2019 tarihinde yapacak...

Çin'e 5 milyon ton Türk mermeri gönderildi!

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Deng Li yaptığı açıklamada "Çin'e geçen yıl 5 milyon ton (Blok) mermer gitti, bence bu yılki rakam daha büyük olacak." dedi.

Vakıf Varlık Kiralama 20 milyon lira kira sertifikası ihraç edecek!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 20 milyon TL tutarında ve azami 100 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı... 

Karaderili Şirketler Grubu'ndan Bodrum'a 20 milyon dolarlık yatırım!

Karaderili Şirketler Grubu otel yatak sayısını arttırmak için 20 milyon dolarlık yeni yatırım yapacak. Şirket, 650 yataklı oteli 1100 yatağa çıkaracak. 

Bakırköy'de 20 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Bakırköy 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Bakırköy ilçesi, Cevizlik Mahallesi 71 ada, 51 parsel, 382,10 metrekare yüzölçümlü restaurant nitelikli taşınmazı 20 milyon TL'ye icradan satıyor...

20 milyon ton karbondioksit azaltımı Haberi

20 milyon ton karbondioksit azaltımı

Gönüllü Karbon Piyasasında geliştirilen projeler sayesinde yılda 20 Milyon tonun üzerinde Karbondioksit Eşdeğeri Emisyon Azaltımı sağlanıyor.


Türkiye’de Uluslararası mekanizmalardan bağımsız işleyen, çevresel ve sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde kurulmuş Gönüllü Karbon Piyasasına yönelik proje uygulamaları artarak devam ediyor.


İklim değişikliği ve etkileri konusunda artan kamuoyu bilinci bu piyasaların son yıllarda hızla gelişmesini sağladı.


Türkiye’de mevcut durumda Gönüllü Karbon Piyasaları kapsamında geliştirilen 300’den fazla proje ile 20 Milyon ton karbondioksit eşdeğerinin üzerinde sera gazı emisyon azaltımının sağlanması öngörülüyor. Bu projeler sonucunda elde edilebilecek karbon sertifikaların piyasa değeri ise yaklaşık 80 Milyon Dolar.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gönüllü Karbon Piyasası Elektronik Proje kayıt sistemini Aktif Hale getirdi. Bakanlık projelerden elde edilen karbon sertifikalarının kayıt işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirecek.


159 Hidroelektrik Santralinden Yıllık 8 Milyon 747 Bin...