30 / 04 / 2024

2004 öncesi raylı sistemler

2004 öncesi raylı sistemler

2004 öncesi tamamlanan raylı sistemler kapsamında İstiklal Caddesi Nostaljik Tramvay Hattı, Taksim - Maçka Teleferik Hattı, Aksaray- Havalimanı Metro Hattı ve Taksim - Maçka Teleferik Hattı yer alıyor...

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Sultangazi'ye raylı sistemi getirdik!

Sultangazi'de düzenlediği mitingte konuşan konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçenin 1994 öncesi dönemindeki durumunu hatırlatarak, raylı sistemin o günler için hayal dahi edilemediğini söyledi.

İzmir'deki raylı sistem uzunluğu 178 kilometreye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında 11 kilometre olan İzmir'deki raylı sistem uzunluğunun yılbaşından sonra 178 kilometreye çıkacağını söyledi.

VIP Kurtköy'de lansman öncesi satışlar başladı! 325 bin TL'ye 2+1!

Lansman öncesi satışların başladığı VIP Kurtköy projesinde satış ofisi 15-20 güne kadar açılacak. Fiyatların 325 bin TL'den başladığı projede 2+1, 3+1 ve villa seçenekleri bulunuyor.

Contitech, raylı sistemler pazarına odaklandı!

Raylı sistemler alanında geliştirdiği yenilikleri İstanbul Eurasia Rail Fuarı 'nda tanıtan Contitech, müşterileriyle ortak geliştirmeler yaparak, pazardaki artan taleplerin karşılanmasına odaklandı.

Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu açılacak!

Körfez Belediyesi; İlimpark, Afet Kaçış Yolu ve Türkiye'de ilk defa Körfez'de kurulacak olan Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu projeleri ile ilçeyi canlandıracak.

Metro ve hafif raylı sistemlere 1.7 milyon TL yatırım yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye genelindeki metro ve hafif raylı sistem projeleri için 2015’te toplamda 1 milyar 734 milyon 92 bin TL harcayacağını duyurdu. Bakanlık, yılın ikinci yarısında projeler için ihaleye çıkacak.

Ankara Çankaya'ya genel seçim öncesi ikametgah uyarısı!

TÜİK verilerine yansıyan Çankaya nüfusundaki azalışın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adres kaydını yazlıklarına aldıran tatilcilerden kaynaklı olduğunu belirten yetkililer; vatandaşları, 7 Haziran’daki genel seçimler öncesi uyardı.

Green Village Şile 2'de lansman öncesi yüzde 15 indirim fırsatı!

Burçkale Yapı imzası taşıyan Green Village Şile projesine ikincisi geliyor. Green Village Şile 2'de ön talep toplanıyor. Projede lansman öncesi yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor.

Turkuaz Raylı ve ElektroMekanik Sistemler Anonim Şirketi kuruldu!

Turkuaz Raylı ve Elektronik Sistemler Anonim Şirketi 5 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile, Şişli 'de, Kerim Erkiletlioğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda kuruldu.

Allure Tower'da 30 Ocak öncesi yüzde 6 prim avantajı!

İstanbul'un Avcılar ilçesinde hayata geçirilen Allure Tower 'da 30 Ocak öncesi yüzde 6 prim avantajı ile ödeme yapılabiliyor. Projede dairelerin büyüklükleri 71 metrekareden başlıyor.

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu zorunlu mu?

Konut finansmanı kuruluşları, tüketiciye, konut finansmanı sözleşmesinin koşullarını içeren sözleşme öncesi bilgi formu veriyor. Peki, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu zorunlu mu? İşte yanıtı..

Manisa'nın 2015 programında hafif raylı sistem yer alıyor!

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Fuat Uzun, "Hafif Raylı Sistem Projesi 2015 yılı stratejik programımızda görünüyor." dedi..

2004 öncesi raylı sistemler Haberi

2004 öncesi raylı sistemler

2004 öncesi tamamlanan raylı sistemler!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın göreve geldiği 2004 yılında mevcut raylı sistem uzunluğu 45 kilometre idi. 


2004 yılından önce tamamlanan ve hizmete sunulan raylı sistemler arasında İstiklal Caddesi Nostaljik Tramvay Hattı ve Kadıköy - Moda Nostaljik Tramvay Hattı bulunuyor.


2004 öncesi tamamlanan raylı sistemler şu şekilde sıralanıyor:

1990 İstiklal Caddesi Nostaljik Tramvay Hattı (1,6 km - 5 dakika)


1993 Taksim - Maçka Teleferik Hattı (0,3 km- 3,5 dakika)


1996 Zeytinburnu - Eminönü Tramvay Hatta (11,2 km - 33,5 dakika)


2000 Taksim - 4. Levent Metro Hattı (8,5 km - 13 dakika)


2002 Aksaray- Havalimanı Metro Hattı (20,3 km - 37,5 dakika)


2003 Kadıköy - Moda Nostaljik Tramvay Hattı (2,6 km - 20 dakika)


Maçka Taşkışla Teleferik Hattı!
Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı durakları!