06 / 05 / 2024

2013 amortisman oranları

2013 amortisman oranları

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki amortisman çarpanı nedir? 2013 yılına ait amortisman oranları nelerdir?

Amortisman oranları 2013!

Resmi gazete her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman oranlarına dair tebliğ yayımlıyor. Tebliğ kapsamında amortisman oranlarına ve amortisman sınırlarına yer veriliyor. İşte amortisman oranları 2013...

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Konut kredisinde faiz oranları iki katı arttı!

Haziran 2013'te dip seviyeleri gören konut kredisi faiz oranları geçen sürede iki kat arttı. Buna rağmen inşaat firmaları faiz oranları cazip gösterici girişimlerine devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları iki yılda iki kat arttı!

Haziran 2013’te dip seviyeleri gören konut kredisi faiz oranları geçen sürede iki kat arttı. Konut kredisi çekip ev almak isteyenler kara kara düşünürken sadece son 6 ayda vatandaşa 30 bin lira ek yük bindi…

Amortisman 2015 oranları!

Bir gayrimenkulün yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman oranları her yıl belirleniyor. İşte, amortisman 2015 oranları!

Binalarda amortisman oranı 2015!

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman oranları 2015!

Amortisman değer kaybı olarak biliniyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Amortisman oranları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, amortisman oranları 2015!

Amortisman ayırma sınırı nedir?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman ayırma sınırı nedir? 2015 amortisman oranları..

Amortisman hesaplama yöntemleri nelerdir?

Taşınmazda yer alan bir malın yıpranması ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan sebeplerden dolayı eskimesi amortisman olarak ifade ediliyor. Amortisman hesaplaması, amortisman oranları üzerinden yapılıyor. Peki, amortisman hesaplama yöntemleri nelerdir?

Amortisman hesabı nasıl yapılır?

Taşınmazlar üzerinde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman her yıl belirlenen oranlar üzerinden hesaplanıyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır?

Amortisman oranları nasıl belirlenir?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden eskimenin parasal değeri olarak ifade ediliyor. Peki, amortisman oranları nasıl belirlenir?

Şekerbank konut kredisi faiz oranları 2013 Aralık ayındaki rakamlara ulaştı!

Temmuz ayında konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar arasına Şekerbank da katıldı. Mart ayından bu yana oranlarını değiştirmeyen banka, aldığı kararla 3-120 ay vadeli oranlarını 0.30 puan düşürdüğünü açıkladı.

İçmesuyu barajlarının doluluk oranları 28,2 azaldı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ekim 2013 - 12 Haziran 2014'te, Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 17,4 ve 2013'e göre de yüzde 25,7 oranlarında azalma meydana geldi.

İstanbul'da otellerde doluluk oranları yüzde 7 düştü!

Türkiye Ülke Performans Raporu'nda yer alan verilere göre, Türkiye'nin Nisan ayında otel doluluk oranları, 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 7.0'lik bir düşüş ile yüzde 63.6 düzeyine geriledi.

2013 amortisman oranları Haberi

2013 amortisman oranları

Amortisman çarpanı nedir?

Amortisman; binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Amortisman çarpanı ise, bir yapının yıpranma süresinin maliyetine olan oranı olarak karşımıza çıkıyor.


Yıpranma payı olarak da ifade edilen amortisman oranları için devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. Söz konusu bu tutarlara ise amortisman sınırı deniyor. 


2013 Amortisman oranları :

No -  Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler - Faydalı Ömür(Yıl)

1.   Binalar

1.1. Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları, spor sahalarındaki tribünler ve benzeri...