17 / 05 / 2024

2013 turizm istihdamı

2013 turizm istihdamı

Son dört yılda turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde 5.9'dan 7.3'e yükseldi. Bu dönemde, konaklama sektörünün payı yüzde 2'den 2.6'ya, yiyecek içecek hizmetlerinin payı da yüzde 3'ten 3.7'ye ulaştı...

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Turizm sektörü için istihdam desteği paketi açıklandı!

Zor durumdaki turizm sektörüne devlet destek üstüne destek açıklıyor. Son olarak sektör için istihdam desteği paketi açıklandı. Turizmde zor bir yıl öngörülen Antalya'da sektörün beklediği istihdam desteği de belli oldu.

Mardin'de oteller kapanma noktasına geldi!

MARTOD Başkanı Güngör: ''Birçok otel kapanma aşamasına geldi. Otellerin küçülmeye gitmesi sonucu Mardin'de ciddi sayıda işsiz gencimiz oluştu. Çünkü turizm istihdam için ciddi bir potansiyeldi" dedi.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Turizm sektöründe istihdam artışı yavaşladı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Almanya 2020 yılında Türkiye'den 800 bin konaklama bekliyor!

Alman Turizm Merkezi DZT, bu yıl 40. yıldönümünü kutladığı GTM (German Travel Mart) etkinliklerini Bremen'de gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Almanya'nın 2013 turizm rakamları değerlendirilirken, 2020 hedefleri açıklandı.

Dünya turizm harcaması 2013 yılında 1 trilyon 159 milyar dolar oldu!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNVVTO) verilerine göre, 1 milyarı aşkın kişinin seyahat ettiği 2013 yılında dünya turizm harcaması 1 trilyon 377 milyar dolar oldu.

2013 yılında dünya turizm harcaması yüzde 5 arttı!

TUROB tarafından derlenen, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) son barometresine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı.

The İstanbul Edition turizm sektöründeki engelli istihdamını arttırmaya devam ediyor!

The İstanbul Edition'ın turizm sektöründeki engelli istihdamını arttırmaya ve sektörde fırsat eşitliği yaratmaya yönelik Turizmde Biz de Varız sosyal sorumluluk projesi ilk mezunlarını verdi. 14 katılımcı sertifikalarına kavuştu.

Türkiye 2013'te turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye'nin turizm gelirinin yüzde 20'sinin deniz turizminden kazanıldığını bildirdi. Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi.

Türkiye 2013'te turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak, 32 milyar 310 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi

Türkiye'de 263 milyon gece konakladılar!

AA muhabirinin, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'ndan derlediği bilgilere göre Türkiye'de yabancı ziyaretçilerin gecelik konaklama sayısı, son 10 yılda 152 milyon artarak 263 milyona yükseldi...

Antalya en çok ziyaretçi çeken 3. şehir oldu!

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'na göre, Antalya, dünya turizm devleri sıralamasında yaklaşık 12 milyon yabancı ziyaretçi sayısıyla Londra ve Paris'in ardından üçüncü sıraya yerleşti...

2013 turizm istihdamı Haberi

2013 turizm istihdamı

Son dört yılda turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde 5.9'dan 7.3'e yükseldi. Bu dönemde, konaklama sektörünün payı yüzde 2'den 2.6'ya, yiyecek içecek hizmetlerinin payı da yüzde 3'ten 3.7'ye ulaştı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, turizm sektörünün, Türkiye ekonomisinin lokomotif gücü olduğunu belirterek, "İstihdama yaptığımız katkılar rakamlarda da görülebiliyor" dedi.


Dünya...