03 / 05 / 2024

2013 Turizm Yeşil Raporu

2013 Turizm Yeşil Raporu

Turizm Yeşil Raporu'na göre, son yıllarda Çin'de dış seyahatler çok hızlı arttı. 2000 yılında 10 milyon yolcu yurtdışına seyahat ederken, bu rakam 2013'te 97 milyon 300 bine ulaştı.

Yeşil Koru İnşaat Turizm Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Yeşil Koru İnşaat Turizm Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi 2 milyar 380 milyon 729 bin 682 TL sermaye bedeli ile Sarıyer’de, Levent Lezgin Kılınç tarafından kuruldu.

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Doğukan Topçu, Ömer Yıldırım ve Tayfın Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Şile Yeşilçam Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şile Yeşilçam Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi Şile’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Özge Demirbilek tarafından kuruldu.

Mavi Yeşil Orman Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mavi Yeşil Orman Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burak Yakın ve İlhami Yazıcı ortaklığında kuruldu.

Mavi Yeşil Enerji Danışmanlık İnşaat Turizm Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Mavi Yeşil Enerji Danışmanlık İnşaat Turizm Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Mavi Yeşil Enerji Danışmanlık İnşaat Turizm Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sultangazi'de yapıldı.

CHP’li belediyede yeşil alan vurgunu!

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu Başkanı ile Meclis Üyesi’nin, imar planında ‘yeşil alan’ olarak görünen kendilerine ait arsaları usulsüz olarak turizm ve ticaret alanına çevirerek milyonluk rant elde ettiği ortaya çıktı.

Yeşil Bahçem Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşil Bahçem Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Yeşil Land Turizm Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Land Turizm Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A. Saad Bashkel ve Anas Aldroobı ortaklığında kuruldu. 

Yeşil Bahçem Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşil Bahçem Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tülin Ateşoğlu tarafından kuruldu. 

Yeşil Global İnşaat Elexia Topkapı projesinden 75 bağımsız birim satın aldı!

Dega Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yeşil Global İnşaat Turizm Otelcilik A.Ş.'nin Elexia Topkapı projesinden 75 adet bağımsız bölüm alımı bildirisi yayınlandı.

Yeşil Global İnşaat, Yeşil İnşaat'taki paylarını alıyor!

Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde, önemli nitelikteki işlem tanımına giren Yeşil Global İnşaat'ın yüzde 65,44'nin Yeşil İnşaat'a 282 milyon 314 bin 5 TL bedel ile satın alınarak Yeşil Global İnşaat Turizm Otelcilik'e iştirak edilmesi teklif edildi.

Otellerdeki Yeşil Yıldız uygulamasına çevre ödülü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen ‘Yeşil Yıldız’ uygulaması ‘en iyiler’ arasında gösterildi ve ‘Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Trabzon Yeşil Yol projesi için 175 milyon TL ödenek tahsis edildi!

Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, bugüne kadar Yeşil Yol Projesi kapsamında bölgeye 2013-2016 yılları dâhil olmak üzere 175 Milyon TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı

2013 Turizm Yeşil Raporu Haberi

2013 Turizm Yeşil Raporu

Çinli turist sayısının 2014 yılında da 100 milyona ulaşacağı belirtildi. Çinli turistlerin yabancı ülkelerdeki yaptıkları harcamalar da artış gösterdi. Rapora göre, 2013'te yurtdışına giden Çinli yolcular toplam 102 milyar ABD doları harcayarak bu alanda dünya birincisi oldu. 

Beijing Review'in görüştüğü CASS araştırmacılarından ve Yeşil Rapor'un yayın müdürü yardımcısı Wu Jinmei bu değişimin ardında küresel tüketim güçlerinin yön değiştirmesi bulunduğunu söyledi. Çinlilerin yurtdışı seyahatlerinin artmasıyla dünyaca ünlü birçok mağazada artık Çince tabelalar ve tur rehberlerine yer verilmeye başlandığını belirten Jinmei, "Yurtdışına giden Çinli yolcuların harcamalarındaki patlama çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor. 

Çoğu insan, yurtdışına seyahat etme imkanına kavuşur kavuşmaz, yıllarca kullanabileceği tüketim maddeleri satın alıyor. Ayrıca Çin'in ithal mallara uyguladığı yüksek gümrük vergileri de Çinlileri yurtdışında harcama yapmaya zorluyor" dedi. Dünyada birçok ülke çeşitli...