28 / 04 / 2024

2014 apartman görevlisinin görevleri

2014 apartman görevlisinin görevleri

Apartman görevlisinin görevleri 3 Mart 2004 tarihinde ve 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut kapıcıları yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.Peki, apartman görevlisinin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Bölge Apartman Görevlileri ile Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda buluştu. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin tamamına iş verilmesine ve apartman görevlilerinin evlerinin değiştirilmesi gerektiğine de değindi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan apartman görevlilerine çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sefaköy Kültür Merkezi'nde İstanbul 3. Bölge apartman görevlileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada bu tür toplantılarda sorunu yaşayan kişilerin düşüncelerini açıklamalarını önemsediklerini söyledi. 

Ümraniye'de 2 kişinin öldüğü göçük davasında 9 sanığa ceza!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da olduğu caddede yaşanan göçük sonucu 2 güvenlik görevlisinin ölümüyle ilgili yargılanan 16 sanıktan 9'u, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Apartman görevlisinin maaşı nasıl hesaplanır?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça rtak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlüdür.

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlileri ile ilgili çok özel çalışmalarımız var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgını sürecinde üzerlerinde büyük sorumluluk olan apartman görevlilerine teşekkürlerini iletti ve "Apartman görevlileri ile ilgili çok özel çalışmalarımız var" dedi...

Apartman görevlilerinin şartları iyileştirilmeli!

Konut-Sen Başkanı Uğur Gözel, koronavirüs sebebiyle 'Evde kal' çağrılarına uyan vatandaşların, apartman görevlilerine sorumluluk dışı işler yüklediklerini belirtti ve 'Apartman görevlilerinin şartları iyileştirilmeli' çağrısında bulundu...

Kemal Kılıçdaroğlu: Konut politikasının değişmesi lazım!

Apartman görevlileriyle video konferansla görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, konut politikasının değişmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Apartman görevlisinin insani şartlarda oturabileceği bir dairenin ona tahsis edilmesi lazım'' dedi.

Apartmana kesilen cezayı kim öder? 

Posta yazarı Tamer Heper, Binamızdaki apartman görevlisinin aylıkları ve sigorta primleri için aidat toplanıyor. Ancak yönetici çalışanın sigorta primlerini ödememiş. Bu durum ortaya çıkınca incelemeye alındık. Şimdi para cezası bekliyoruz. Peki bu cezayı kim ödeyecek?' sorusunu yanıtladı.

Apartman görevlileri koronavirüs sebebiyle çalışma saatlerinin sınırlandırılmasını istiyor!

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunanların alışveriş ihtiyaçlarının giderilmesi için iş yükü artan apartman görevlileri, çalışma saatlerinin sınırlandırılmasını talep ediyor.

Apartman kazan dairesi yabancıya kiralanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kömürlü kazan dairesi ve apartman görevlisinin ikâmetgâhı olarak tahsis edilmiş alanın belediyeden ‘bağımsız bölüm’ ruhsatı almadan yabancılara kiralanmasının hukuki sakıncaları ve yaptırımları var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

2014 apartman görevlisinin görevleri Haberi

2014 apartman görevlisinin görevleri

Apartman görevlisinin görevleri nelerdir?

Apartmanlarda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetim oluşturulması zorunlu oluyor. Yönetimin olduğu apartmanlarda, kat malikleri ve yönetim toplanarak bir apartman görevlisi çalıştırma kararı alabiliyor.


Kapıcı olarak da nitelendirilen apartman görevlileri, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişi olarak ifade ediliyor.


Apartman görevlisinin görevleri 3 Mart 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Konut kapıcıları yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Apartman görevlisinin görevleri ve sorumlulukları şu şekilde sıralanıyor:


a) Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek,


b) Hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak,


c) Anataşınmazın ortak yerlerini ve tesislerini temiz bulundurmak, demirbaşlarını, araç ve gereçlerini, düzenli,...