29 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Bölge Apartman Görevlileri ile Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda buluştu. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin tamamına iş verilmesine ve apartman görevlilerinin evlerinin değiştirilmesi gerektiğine de değindi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Bölge Apartman Görevlileri ile Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda buluştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir." sözünü hatırlatarak, "Hiç kimse bu coğrafyada kendini kimsesiz, sahipsiz zannetmesin" diye başladı.

Apartman görevlilerinin yeri geldiğinde 24 saat görev yaptığını fakat görünmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumu sizi görmüyor. Bir sürü büyük laflar ediliyor, vatan, millet, Sakarya... İyi de her gün çalışan, doğru dürüst bayramı ve tatili bile olmayan, oturduğu yerler çok sağlıklı olmayan yüzbinlerce insanın sorunuyla acaba siyaset kurumu ilgilendi mi?" diye sordu. Bütün apartman görevlilerinin "dostları" olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin sorunlarına talip olduğunu belirtti.

 Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

"Apartman görevlilerinin tamamına iş vereceksiniz"

İzmir'deki depremde yıkılan binalar olduğuna ve çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İzmir'e birinci gidişimde depremi yerinde gördük, hastanelere gittik, yaralıları ziyaret ettik. Bir süre sonra tekrar İzmir'e gittim. Kimlerle bir araya geldim? Evleri yıkılan apartman görevlileriyle bir araya geldim. Neden? Bina yıkılmış, hadi diğerlerinin oturacağı, ikinci bina, üçüncü bina vesaire bir yerler olabilir. Apartman görevlisi ne olacak, gidecek yeri bile yok. Belediye başkanlarımızla beraber o apartman görevlileriyle toplantı yaptık. Bütün belediye başkanlarına dedim ki 'Apartman görevlilerinin tamamına iş vereceksiniz, sigortalı işi olacak. Ben bir daha geldiğimde hiç kimse işsiz kalmayacak.' Bir yerlere taşındılar, ufak tefek birikimleri oldu, yeni bina bulacak ki orada apartman görevlisi olarak çalışacak. Yeni bina yok. Peki bu insanlar aç ve açıkta mı kalacak? İktidar sahipleri sizi düşünmediler, ama bu kardeşiniz düşündü."

Apartman görevlilerine güçlü olmak için örgütlenmelerini de tavsiye eden Kılıçdaroğlu, "Hak arama konusunda zayıfsınız, güçsüzsünüz. Hakkınızı aradığınız zaman yönetici diyebilir ki 'Senin sözleşmeyi feshettim arkadaş çek git.' Gidecek yeriniz bile yoktur. O nedenle örgütlenmek önemlidir. Demokrasilerde örgütlenmek önemlidir. Örgütlenmek kavga etmek anlamına gelmez onu da söyleyeyim. Kavga ayrı bir şey hak istemek ayrı bir şey. Kavgadan hayır gelmez hak istemek hepimizin görevidir" şeklinde konuştu. Apartman görevlilerinin çoğunun kayıt dışı çalıştığına vurgu yapan ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sigortasız çalıştırmak o kişinin geleceğini çalmak demekti." dedi.

 Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

"Önümüzdeki süreç içinde araştırma önergesi vereceğiz"

Apartman görevlilerinin çoğunlukla en alt katta güneş görmeyen dairelerde yaşadığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına yeni binalara imar verirken apartman görevlilerinin evinin güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmesini istediğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin çocuklarının da iyi eğitim alması gerektiğine dikkat çekti. Bu mücadeleyi sadece apartman görevlileri için değil taşeron işçiler için de sürdürdüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçilerin sosyal güvenlik hakları sizden daha kötüydü. Onlara da dedim önce örgütlenin, dernekler kurun. En sonunda 1 milyona yakın taşeron işçiye zorla, söke söke kadro aldırdık. Hala, 300-400 bin kişi var. 'Emekliye iki maaş ikramiye.' Bu memlekette eğer taş taş üstüne konmuşsa emeklinin sayesinde. Sonra veriyorsun emekli aylığı, geçinemiyor onunla. Niye geçinemiyor. Bari hiç değilse Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer ikramiye verin de torununa hiç değilse bir para versin. Onun da kavgasını yıllar yılı verdik ve oldu." dedi.

Şimdi apartman görevlilerinin kavgasını verdiğini aydeden Kılıçdaroğlu, "Sizin dertlerinizi sadece burada değil, TBMM kürsüsünde de anlatacağız. Önümüzdeki süreç içinde araştırma önergesi vereceğiz. Bütün apartman görevlilerinin derdi ne? Sorunları ne? Sorunları aşması için nelerin yapılması gerekir? Siz yolsuzluk yapmıyorsunuz, yediğiniz her lokma ananınız ak sütü kadar helal. O zaman sizin hakkınızın hukukunuzun savunulması lazım. Onlar savunmazlar. Onlar dünya malına tamah ederler. Benim öyle bir niyetim yok. Boğazımızdan aşağı haram lokma da inmemiş. Onun için çok rahat konuşuyoruz." açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan apartman görevlilerine çağrı!


Geri Dön