27 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul programı kapsamında İBB'nin bazı tesis ve şantiyelerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte incelemeler yaptı. Heyetin ilk ziyaret yeri İSKİ'nin Baltalimanı'ndaki Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi oldu. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, heyete tesise ilişkin teknik bilgi verdi. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; tesiste yer alan blok binalarla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu “Sayın başkan diyor ki bunları birer sanat eserine dönüştüreceğiz” dedi. İmamoğlu da “Yolda genel başkanımızla konuştuk bir karar aldık. Blok binaları sanat eserine dönüştürüleceğiz diye karar birliğine vardık. Uluslararası çapta kalıcı bir sanat eseri olur” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sorusu üzerine Mermutlu tesisin bir yıl sonra bitirileceğini ve faaliyetlerine başlayacağına vurgu yapan İmamoğlu, “İnşallah seneye ekim ayında hep beraber gelip açılışını yapacağız” dedi. Silahtarağa'da ‘temel atmama töreni’ düzenlediği biyolojik arıtma tesisine ilişkinde bilgi paylaşan İmamoğlu, “Haliç kıyısına yapılacak tesisten Haliç’i kurtardık. Orada yapılan arıtmada suyun Haliç’e verilmesi planlanıyordu. Tam da bu Haliç'in cinayeti olacaktı. Hem 1 milyarı aşan maliyetten kurtulduk, hem Haliç’i kurtardık. Hem de Silahtarağa’da 100 dönüm üzerinde yeşil alan kazandık. Bir taşla 3 kuş vurduk” diye konuştu. Kılıçdaroğlu da “Üçünde de İstanbullular kazandı” dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

“GÖKDELEN YAPMAYACAKSIN DEĞİL Mİ?”

Kılıçdaroğlu da “Büyük bir kültür havzası olacak” diyerek İmamoğlu’na “Sayın başkan buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi” diye espri yaptı.

İmamoğlu da gülerek “Yok, yok… Genel başkanım aslında çocuk, genç odaklı kütüphanesi, kitapçısı, kafeteryası olacak. Çok güzel bir sahnesi var” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu “Çok güzel bir kültür merkezi olacak. İstanbullular keyif alacak, Kadıköylüler keyif alacaklar. Umarım İstanbul'un her tarafında buna benzer kültür merkezleri oluşur. Zaten başkan da kararlı, yapacağım diyor” diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm çağrısı!

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?


Geri Dön