28 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul Havalimanı yanıtı!

Adil Karaismailoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul Havalimanı yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Havalimanını ile ilgili sorusuna yanıt verdi. İşte o yanıt...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Havalimanını ile ilgili sorusuna yanıt verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nı açtıklarını dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu Türkiye'nin dört bir köşesinde 5 bin şantiyede 700 bin personelle çalışmayı sürdürdüklerini kaydetti.

Adil Karaismailoğlu ndan Kemal Kılıçdaroğlu na İstanbul Havalimanı yanıtı!

- "Kamu-özel ortaklı projelerde devletin cebinden bir kuruş dahi çıkmıyor"

Bakan Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu'nun İstanbul Havalimanının ne kadara yapıldığını sorduğunu kaydederek, şunları dile getirdi:

"İstanbul Havalimanı 10 milyar avroya yapılmıştır. Ekonomik değeri sıfır olan bir alanda devletin kasasından bir kuruş çıkmadan 10 milyar avroluk yatırım yapılmıştır. 25 yıllık kiralama süreci içerisinde de 22 milyar avroluk kira bedeli verilecektir. İstanbul Havalimanı açıldığı ilk yıl garanti edilen yolcu sayısını aştığı için 22 milyon avro da devlete ekstra bir gelir getirmiştir. Bunların hepsi açıktır. Bu işi yapabilecek birden fazla yüklenicinin müracaat edip yarışma sonucu aldığı ihaledir. Yap-işlet-devret projelerinin tamamı da böyledir."

 

Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön