30 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu Urla Balıklıova mağdurları ile görüştü!

Kemal Kılıçdaroğlu Urla Balıklıova mağdurları ile görüştü!

Urla’daki kaçak villa skandalına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu el koydu. Bir dizi temaslarda bulunmak için İzmir’e giden Kılıçdaroğlu, Urla Belediyesi'nin evlerini yıktığı Balıklıova mağdurlarının temsilcileriyle görüştü.



Urla’daki kaçak villa skandalına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu el koydu. Bir dizi temaslarda bulunmak için İzmir’e giden Kılıçdaroğlu, Balıklıova mağdurları tarafından protesto edildi. Kılıçdaroğlu, protestoculardan oluşan 3 kişilik bir heyetle görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen 3 kişilik heyet SÖZCÜ muhabiri Gökmen Ulu’ya, konuştu. Balıklıova mağdurları, Kılıçdaroğlu’nun “Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile bu konuyu görüşeceği” sözünü verdiğini aktardılar.


İki günlük  İzmir  ziyaretine giden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konakladığı Swiss Otel önünde Balıklıova mağdurları eylem yaptı. Kılıçdaroğlu’nun CHP ilçe Başkanları ile toplantıda olduğu saatlerde otel önüne gelen Urla Balıklıova Mağdurları pankartlar açtı. Grup adına konuşan Yusuf Altun, Kılıçdaroğlu’na sitem ederek, ‘’Kemal Kılıçdaroğlu’na bize verdiği sözü hatırlatmaya geldik. 74 ailenin mağduriyetine karşı birkaç dakikalık zaman istedik. Görüyoruz ki Ankara’da karlı kış günü bizi sokakta bekletenler, bugün yağmur altında durmamızdan hiç rahatsız olmuyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum; bırakın etrafınızdaki partilileri gelin İzmirlilere kulak verin, birkaç dakika onlarla görüşün, yanınızdaki yağcıları, sizi aldatanları değil, bu insanları dinleyin. Biz inatla ve ısrarla Kemal Kılıçdaroğlu’na derdimizi anlatmaya çalışacağız.Verdiğiniz sözü tutun, söz insan için onurdur, söz insan için şereftir, söz insan için namustur’ dedi.


KILIÇDAROĞLU BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK


Daha sonra eylem yapan üç kişi otelin içine alındı ve Kılıçdaroğlu ile 15 dakikalık görüşme yaptı. Grup sözcüsü Yusuf Altun, görüşmeye ilişkin SÖZCÜ’ye bilgi verdi. Altun, “Sayın Kılıçdaroğlu bu konuyu bugün Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile görüşeceğini, kendisini dinledikten sonra genel sekreter Kamil Okyay Sındır ve İl Başkanı Alaattin Yüksel’e, Balıklıova’da evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çözüm bulunması talimatı vereceğini söyledi” dedi.


OLAYIN GEÇMİŞİ


Urla Belediyesi Balıklıova Mahallesi’nde yirmi metrekarelik 74 evi Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesi ile yıkma kararı almıştı. Yıkım kararına karşı mahkemeye başvuran mahalle sakinleri geçen yıl Temmuz ayında CHP İzmir İl Başkanlığı’nı işgal eylemi yapmıştı. Üç gün süren eylem CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği söz üzerine noktalanmıştı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, topluluğa genel başkanın mesajını aktararak, “Danıştay süreci tamamlanana kadar evleriniz tahliye edilmeyecek ve yıkılmayacak. Bu Kemal Kılıçdaroğlu sözüdür” demişti. Ancak CHP’li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yargı sürecinin tamamlanmasını beklemeden Ocak ayında evleri yıkmıştı. Vatandaşlar Uyar’a “Hacılar Koyu’ndaki kaçak villaları neden yıkmıyorsun? Kendi kaçak işyerin hakkındaki yıkım kararını neden uygulamıyorsun” diye tepki göstermişti.


Sözcü/ Gökmen ULU


Geri Dön