15 / 05 / 2024

2014 belediye emlak vergisi affı

2014 belediye emlak vergisi affı

Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile emlak vergisi yapılandırma kapsamına alındı. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? İşte belediye emlak vergisi affı şartları..

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisinden muhtar da pay alsın! 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu videokonferans yöntemiyle görüştüğü muhtarların sorunlarını dinledi ve “Her birinizin oturduğu mahallede Belediye emlak vergisi alıyor mu? Alıyor. O mahallede yaşayan vatandaş niye yüzde 1’ini muhtar bütçesi için ödemesin?" dedi. 

Bingöl Belediyesi'nden emlak vergilerinin ödenmesi için uyarı!

Belediye, emlak, ilan ve reklam vergisi ile çevre ve temizlik vergilerinin ödenmesini istedi. 31 Mayıs 2016 Salı günü sona erecek olan 2016 yılı emlak vergilerinin 1. taksitinin ödemeleri için uyarılarda bulunuldu.

Beyşehir Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Beyşehir 2015 yılı Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım’da bitiyor. Belediye, emlak vergisi mükelleflerinin cezalı duruma düşmemeleri için emlak vergisi ikinci taksitlerini son tarih olan 30 Kasım’a kadar ödemeleri gerektiği hatırlattı.

Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgi verdi!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Belediye Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgiler verdi. Karakuzu, “Emlak, Vergi Kanunu’na göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir..." dedi.

Belediye emlak vergisi muafiyeti dilekçesi!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince mesken sahipleri kanundaki koşulları taşımaları halinde vergiden muaf olabiliyor. Muafiyet için emlak vergisi muafiyeti dilekçesi ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye emlak vergisi muafiyeti dilekçesi...

E-belediye emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından 2 eşit taksit halinde belediyeye ödeniyor. Ayrıca E-belediye ile emlak vergisi borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. İşte e-belediye emlak vergisi borç sorgulama yapılabilen belediyeler...

Belediye emlak vergisi kanunu!

Belediye Emlak Vergisi Kanunu, 11 Ağustos 1970 tarihinde 13576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor...

Emlak vergisine af 2014!

Emlak vergisini ödemeyen mükelleflere 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı verildi. Emlak vergisi, Torba Yasa ile nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergisine af 2014 şartları..

Emlak vergisi yapılandırma son gün 2014!

Torba Yasa ile af getirilen vergi ve alacaklar arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? Emlak vergisi yapılandırma son gün 2014 ne zaman?

2014 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman son?

Emlak vergisi, arsa, arazi, işyeri ve meskenler için her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, 2014 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman son?

Emlak vergileri son ödeme tarihi 2014!

Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2014 yılı için emlak vergisinin ilk taksitleri ödendi. Kasım ayında ise 2. taksitler ödeniyor. İşte emlak vergileri son ödeme tarihi 2014..

Emlak vergisinde af 2014 şartları!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, emlak vergisinde af 2014 şartları nelerdir?

Emlak vergisi 2. Taksit 2014 ne zaman ödenir?

Gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Vergi, yılın başında ve sonunda olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi 2. Taksit 2014 ne zaman ödenir?

2014 belediye emlak vergisi affı Haberi

2014 belediye emlak vergisi affı

Belediye emlak vergisi affı!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor.


Emlak vergisi, Mart-Nisan-Mayıs ve Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. Bu dönemler içerisinde vergi borcunu ödemeyenlere, cezai işlem uygulanıyor. Ancak, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren Torba Yasası ile emlak vergisi yapılandırma kapsamına alındı.


Belediye emlak vergisi yapılandırma başvurularının en son 30 Kasım 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Aksi takdirde bu tarihler içerisinde başvuru yapmayan borçlular, emlak vergisi af hakkını kaybediyor.


Belediye emlak vergisi affı şartları şu şekilde özetleniyor:

Yapılandırma başvurusu yapan kimseler, Aralık ayı itibarıyla vergi borcunu ödeyebiliyor. 


Yapılandırma sonrası borç ödemeleri peşin olarak yapılabildiği gibi, taksitli bir şekilde...