29 / 04 / 2024

Belediye emlak vergisi affı!

Belediye emlak vergisi affı!

Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile emlak vergisi yapılandırma kapsamına alındı. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? İşte belediye emlak vergisi affı şartları..



Belediye emlak vergisi affı!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor.


Emlak vergisi, Mart-Nisan-Mayıs ve Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. Bu dönemler içerisinde vergi borcunu ödemeyenlere, cezai işlem uygulanıyor. Ancak, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren Torba Yasası ile emlak vergisi yapılandırma kapsamına alındı.


Belediye emlak vergisi yapılandırma başvurularının en son 30 Kasım 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Aksi takdirde bu tarihler içerisinde başvuru yapmayan borçlular, emlak vergisi af hakkını kaybediyor.


Belediye emlak vergisi affı şartları şu şekilde özetleniyor:

Yapılandırma başvurusu yapan kimseler, Aralık ayı itibarıyla vergi borcunu ödeyebiliyor. 


Yapılandırma sonrası borç ödemeleri peşin olarak yapılabildiği gibi, taksitli bir şekilde de yapılabiliyor.


Ayrıca, kredi kartı ile de borç ödenebiliyor. Taksitli olarak ödeme yapmak isteyenlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapması gerekiyor. 


Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Vergi yapılandırma affı 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön