30 / 04 / 2024

2014 büyüme rakamları

2014 büyüme rakamları

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci düzenlediği basın toplantısında, "Büyüme yıl sonu itibariyle revize edilen Orta Vadeli Program'a uygun olarak gerçekleşecek, yüzde 3,3'ler seviyesindebüyüme rakamına ulaşacağız" dedi.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Ekonomik büyüme rakamları oldukça memnun edici!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarına ilişkin Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı görüşlerini paylaştı. 

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

TÜİK 2017 yılı ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisine güvenin arttığını gösteren verilerde inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik büyüme artışı kaydedildi.

Türkiye ekonomisinin potansiyeli büyüme rakamlarının üstünde!

İTO Başkanı Çağlar, "Türkiye ekonomisinin potansiyeli bugün ortaya koyulan büyüme rakamlarının çok daha üstünde. Ancak yoğurdu üfleyerek yemeye devam ettiğimiz için finans dünyamızdan yeteri kadar istifade edemiyoruz. " dedi.

Baymak bu yıl yüzde 10 büyüme hedefliyor!

İklimlendirme sektöründe yaşanan daralmaya rağmen 2014'te pazar payını yüzde 7 artıran Baymak, bu yıl yüzde 10'un üzerinde büyüme hedefliyor. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak açıkladı.

Kalekim yüzde 20 büyüme hedefliyor!

2014'ü 250 milyon TL satış ile tamamlayan Kalekim, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. Önümüzdeki dönemde ihracata da ağırlık verecekerini söyleyen Genel Müdür Altuğ Akbaş, yurtdışı ile üretim yapacak.

Vinç sektörü büyüme hızı bir önceki yıla göre geriledi!

Vinç sektörü, hatırlanacağı üzere 2013 yılını yükselişle kapatmıştı. 2014 yılı beklentilerimiz de bir önceki seneyle paralellik gösteriyordu. Fakat söz konusu dönemde büyüme oranı, beklentilerimizin altında gerçekleşerek, yüzde 3.3'te kaldı

Etstur 2015'te yüzde 30 büyüme hedefliyor!

Etstur, 2014-2015 erken rezervasyon kampanyasının 4.döneminde önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 61 'lik artış yakaladı. 2015'te yüzde 30 büyüme hedefleyen Etstur 1 milyar ciro ile 900 bin misafir bekliyor.

2014 büyüme rakamları Haberi

2014 büyüme rakamları


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, büyümenin yıl sonu itibariyle yüzde 3,3 seviyesinde olacağını söyledi.


Zeybekci düzenlediği basın toplantısında, "Büyüme yıl sonu itibariyle revize edilen Orta Vadeli Program'a uygun olarak gerçekleşecek, yüzde 3,3'ler seviyesindebüyüme rakamına ulaşacağız" dedi.


Cari açıkta şu ana kadar 19,3 milyar dolar bir düşüş yaşandığına işaret eden Zeybekci, "Yıl sonunda cari açığın milli gelire oranında hedef olan yüzde 6,4'ün çok altında, yüzde 5,0'ler seviyesinde olacağız, yüzde 5,1-5,2 gibi kapatırız." diye konuştu.


Zeybekci, yıl sonu ihracatının yüzde 5,6-6,0 aralığnıda büyüme ile 160 milyar doları aşabileceğini...