28 / 12 / 2024

2014 emlak vergisi zamanında ödenmezse

2014 emlak vergisi zamanında ödenmezse

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi borcu senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur? İşte emlak vergisi cezası..

Esenler Belediyesi emlak vergisi borçlularını ilanla duyurdu!

Esenler Belediyesi, 2014 Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen vatandaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. İlanda 2 bin kişiye yakın isim yer aldı.

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Ankara Yaşamkent'te emlak vergisi krizi!

Bütünşehir Yasası’yla 2012’de Çankaya Belediyesi’ne, 2014’te de Etimesgut Belediyesi’ne bağlanan Yaşamkent 3250. Cadde’de emlak vergisi krizi yaşanıyor.

2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefiyet taşınmaza sahip olunduğu seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, 2014 yılına alınan taşınmazın 2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

2014 yılında elde edilen kira gelirinin sınırı aşması halinde ise, beyanname sürecinde kimi giderler indirilerek vergi için ödenecek bedel düşürülebiliyor. Peki, emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

İşsiz ev sahibi emlak vergisi ödemeyecek!

Ankara'da yaşayan A.T, herhangi bir geliri olmadığını belirterek, 2002'den itibaren sahibi olduğu 200 metrekarelik eviyle ilgili 2014 ve sonrası yıllar için indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlandı.

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:65!

65 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliği, 30 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ 'te 2015 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerleri açıklanıyor...

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

2014 Eylül ayında emlak vergisi borçları ve gecikme faizlerinin de dahil edildiği Torba Yasa yürürlüğe girdi. Başvurular, 31 Aralık'ta bitecek. Buna göre, emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 3 gün...

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Torba Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün bulunuyor...

Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün!

Emlak vergisi borcunu ödemeyen ve faizi biriken mükellefler ise Torba Yasası ile yapılandırma hakkından faydalanabiliyor. Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün...

Emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta!

6552 sayılı Torba Yasa ile 31 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili merciye başvuruda bulunmak şartı ile borç ve faizler taksitlendirilebiliyor. Buna göre borcu olanlar için emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta bulunuyor..

Emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?

Biriken emlak vergisi borç ve faizleri de dahil, bazı alacak ve vergi borçlarının yapılandırılması için Eylül 2014 tarihinde Torba Yasa çıktı. Peki, emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi yapılandırma taksitleri ne zaman başlayacak?

30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanan karar gereğince vergi yapılandırma başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatılmıştı. Peki, emlak vergisi yapılandırma taksitleri ne zaman başlayacak?

2014 emlak vergisi zamanında ödenmezse Haberi

2014 emlak vergisi zamanında ödenmezse

Emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi borcu senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 


İlk taksitlerinin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendiği emlak vergisi için ikinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur?

Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorunda kalıyor. Bu oran her yıl değişkenlik gösteriyor.


2014 yılında emlak vergisi ödemelerinde; ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor.


Emlak vergisi kapsamında olan borcunuzu cezaları ile birlikte öğrenmek için ilgili belediyeye başvuruda bulunabilirsiniz.


Emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


-...