29 / 04 / 2024

2014 İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması

2014 İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması

Çevre temizlik vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2014...

İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

2014’de 93 milyon TL çevre cezası kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında çevre mevzuatına uygun çalışmayan tesislere toplam 92 milyon 764 bin liralık idari para cezası uygulandığını açıkladı.

2014 yılında 43 bin çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Güllüce: “2014 yılında 43 bin çevre denetimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 93 milyon TL idari para cezası kesildi” dedi.

2014 çevre yılı oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "Kentsel dönüşüm çok popüler ve çok konuşulan bir şey ama aslında 2014 çevre yılımız oldu" dedi. Güllüce yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak 2014 yılında yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi.

İdris Güllüce: 2014 çevre yılı oldu!

İdris Güllüce 2014 yılını değerlendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Kentsel dönüşüm çok popüler ve çok konuşulan bir şey ama aslında 2014 çevre yılımız oldu" dedi.

Çevre temizlik vergisi taksitlendirme başvuruları 2014!

Mükellefleri tarafından ödenmeyen vergiler, 6552 sayılı kanun ile yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi taksitlendirme başvuruları, 30 Kasım'da alınan karar ile 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmek durumunda oluyor. Konutlarda bu su faturasına yansıtılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte, Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!

Çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. İki taksitte ödenebilen çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014...

Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün!

Eylül 2014 'te Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası çevre temizlik vergi borçları yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün bulunuyor...

2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, 2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

İndirimli çevre temizlik vergisi nedir?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor. Peki, İndirimli çevre temizlik vergisi nedir? İndirimli çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, 2014 yılı işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı için çalışmalar başlıyor!

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesindeki tüm paydaşlar Yönetim Planını Hazırlamak için bir araya geliyor. 12-13 Kasım 2014 tarihleri arasında 1. paydaş toplantısı tüm paydaşların katılımı ile gerçekleştirilecektir.

2014 İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması Haberi

2014 İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2014!

Çevre temizlik vergisi belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin on ikinci fıkrasında, “Bakanlar Kurulu; beşinci fıkradaki tarifede yer alan bina gruplarını belirlemeye ve bu maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarında yer alan tutarları yöreler, belediyelerin nüfusları ve bina grupları itibarıyla ayrı ayrı dörtte birine kadar indirmeye veya yarısına kadar artırmaya yetkilidir.” hükmü yer almaktadır.


Bu hükmün verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2005/9817 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının(3) 7 nci maddesine göre; konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için belirlenen tutarlar, büyükşehir belediye sınırları içinde bulunanlar hariç olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu...