19 / 07 / 2024

2014 İSO Sanayi Gelişim beklentisi

2014 İSO Sanayi Gelişim beklentisi

İSO, sanayi sektöründeki gelişimi takip edebilmek ve geleceğe yönelik beklentileri ortaya koyabilmek amacıyla hazırladığı "Meslek Komiteleri Durum Tespit Anketi" 2014 haziran sonuçlarını yayımladı. İSO Sanayi Gelişim beklentisi 76.1'e geriledi

Seymen Isıtma Soğutma Hırdavat İnşaat Metal Madeni Yağ Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu! 

Seymen Isıtma Soğutma Hırdavat İnşaat Metal Madeni Yağ Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Uğur tarafından kuruldu.

Tematech Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tematech Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Güner Özdemir tarafından kuruldu.

Cvm Enerji Isı Soğutma Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cvm Enerji Isı Soğutma Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nevin Yalçın tarafından kuruldu.

Artı Soğutma Sistemleri İnşaat Nakliye Hafriyat Peyzaj Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artı Soğutma Sistemleri İnşaat Nakliye Hafriyat Peyzaj Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Turgay Yıldırım tarafından kuruldu.

Gürce İnşaat Metal Elektrik Soğutma Ve Havalandırma Sistemleri Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Gürce İnşaat Metal Elektrik Soğutma Ve Havalandırma Sistemleri Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü'nde İsmail Ayan tarafından kuruldu.

Taş Dekorasyon İnşaat Emlak Isıtma Ve Soğutma Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taş Dekorasyon İnşaat Emlak Isıtma Ve Soğutma Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ergüdar Taşdemirci tarafından kuruldu.

Netmak İnşaat Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Netmak İnşaat Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Yılmaz tarafından kuruldu.

Eren Mekanik Dekorasyon Isıtma ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eren Mekanik Dekorasyon Isıtma ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Songül Parlak tarafından kuruldu.

MSN Turizm Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Soğanlık Şubesi açıldı!

MSN Turizm Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Soğanlık Şubesi bugün Kartal'da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Usay Mühendislik Isıtma Soğutma İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Usay Mühendislik Isıtma Soğutma İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aysun Taşkın ve Veli Serdal Taşkın ortaklığında kuruldu.

Uzman Danışmanlık Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Kartal Soğanlık Şubesi açıldı!

Uzman Danışmanlık Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Kartal Soğanlık Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

İSO, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nu açıkladı!

İSO'nun İkinci 500 araştırmasında ilk sırayı, 212,6 milyon liralık üretimden satışı ile Hekimoğlu Un Fabrikası aldı. İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nun üretimden satışları 2014 yılında yüzde 12,9'luk artışla 71,8 milyar lirayı buldu.

ISO 500 2014 açıklandı! İlk 3'e kim girdi?

İstanbul Sanayi Odası'nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014 araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye'nin en büyük şirketi 2014 yılında da Türkiye Petrol Rafnerileri A.Ş. (Tüpraş) oldu.

2014 İSO Sanayi Gelişim beklentisi Haberi

2014 İSO Sanayi Gelişim beklentisi


 İstanbul Sanayi Odası (İSO) Sanayi Gelişim Endeksi temmuz ayı beklentisi 76,1'e ve İSO Girdi Fiyatları Endeksi temmuz ayı beklentisi ise 89,3'e geriledi. 


İSO, sanayi sektöründeki gelişimi takip edebilmek ve geleceğe yönelik beklentileri ortaya koyabilmek amacıyla hazırladığı "Meslek Komiteleri Durum Tespit Anketi" 2014 haziran sonuçlarını yayımladı. 


Geçen yıl 101,2 ile nötr seviyenin hafif üzerinde kapandı


Buna göre, 2013 yılının yaz aylarında yaşanan ekonomik ve siyasi sarsıntıların etkisiyle sert bir düşüş gösteren İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Sanayi Gelişim Endeksi (SGE), yılın son aylarında mevsimsel etkilerin de katkısıyla son derece dalgalı bir eğilim sergilemiş ve yılı 101,2 ile nötr seviyenin hafif üzerinde kapattı.  


Sene başında Sanayi Gelişimi sert düşüş kaydetti


Bu yılın hemen başında, başta Merkez Bankası tarafından alınan güçlü faiz artırım kararı olmak üzere,...