29 / 04 / 2024

2014 karadeniz turizmi

2014 karadeniz turizmi

Eşsiz flora ve faunasının yanı sıra tarihi ve kültürel değerleri ile öne çıkan Doğu Karadeniz'i geçen yıl 4,5 milyon turist ziyaret etti. Yerli turist Doğu Karadeniz'i sevdi...

Doğu Karadeniz turizmi yatırımcılarını bekliyor!

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor. Yapılan açıklamada, son yıllarda dünyanın dört bir yanından insanların tatil için Türkiye'ye geldiğini belirtildi.

Arap turizmi Karadeniz'e kaydı!

Geçen sene 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan ve bu sayıyı 2015 yılı itibarıyla 1 milyon çıkarmayı hedefleyen Bursa, Arapların Karadeniz'i tercih etmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Temel Uzlu: Batı Karadeniz'de yeşil yol projesi turizmi artıracak!

TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, 'Yeşil Yol' projesinin Karadeniz'in turizm potansiyelini önemli ölçüde arttıracağını belirtti.

Küçükçekmece Belediyesi 2014 yılı faaliyet raporu kabul edildi!

Küçükçekmece Belediye Meclisi, belediyenin 2014 faaliyet raporunu oy birliği ile onayladı. Toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Kruvaziyer turizmi Karadeniz'de arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı da 2 kat arttı.

Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı ise aynı dönemde 2 kat arttı

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

69 milyon dolarlık SKY Tower, Karadeniz turizmine katıldı!

Karadeniz Bölgesi'nde turizmi canlandırmayı hedefleyen adımlardan biri, 69 milyon dolarlık yatırımla atıldı. Bölgenin en büyük turizm yatırımı olarak değerlendirilen Sky Tower Karadeniz turizmine katkı sağlayacak.

Gaziosmanpaşa Karadeniz 4019 ada, 5 parselin imar planı 31 Ekim'de askıdan indiriliyor!

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi, 4019 ada, 5 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı, 31 Ekim 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıdan indiriliyor. İşte o imar planı...

Uluslararası Karadeniz Günü 31 Ekim’de başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin açılışını yapacağı “Karadeniz Günü Çevresel Etkinlikleri ve Kamunun Bilinçlendirilmesi" organizasyonu 31Ekim - 1 Kasım 2014 tarihlerinde Rize’de gerçekleştirilecek.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ne park geliyor! İmar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 4019 Ada, 5 Parselde yapılacak yeşil alan, park alanı imar planını askıya çıkardı. İmar planı, 31 Ekim 2014'te askıdan indirilecek.

2014 karadeniz turizmi Haberi

2014 karadeniz turizmi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DOKA'nın kurulduğu günden itibaren 3 yıldır turizmin gelişmesi için faaliyetler yürüttüğünü belirterek, "Turizm olgusunu tabana daha çok yerleştirmek, elde edilen katma değeri artırmak, turizmi çeşitlendirmek ve en önemlisi tüm bunları yaparken doğal dengeyi ve doğayı koruyarak sürdürülebilir bir anlayışla ve diğer kuruluşlarla işbirliği içerisinde yapılmasını sağlamak amacıyla politikalar üretilmiş ve yol haritaları belirlenmiştir" dedi. 


Eşsiz flora ve faunasının yanı sıra tarihi ve kültürel değerleri ile öne çıkan Doğu Karadeniz'i geçen yıl 4,5 milyon turist ziyaret etti. 


Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DOKA'nın kurulduğu günden itibaren 3 yıldır turizmin gelişmesi için faaliyetler yürüttüğünü belirterek, "Turizm olgusunu tabana daha çok...