18 / 05 / 2024

2014 kira için gelir vergisi beyannamesi

2014 kira için gelir vergisi beyannamesi

2014 kira gelir vergisi ödemelerinde bir önceki takvim yılı içerisinde mesken kiralamalarından 3.200 TL'den fazla gelir elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. İşte kira için gelir vergisi beyannamesi..

Harcamalarımızın 3'te 2'sini konut ve kira için yapıyoruz!

2017 yılındaki durumu gösteren verilere göre Türk halkı harcamasının neredeyse üçte ikisini konut ve kira (yüzde 24.7) için yapıyor...

Bahçeşehir AVM'de aylık 4 bin TL kira için imzalar atıldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Bahçeşehir AVM'de aylık 4 bin TL kira için anlaşma sağlandı.

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir sahibi olan kimseler ödüyor. Beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi için beyannamelerin verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 hafta!

Ev ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Verginin 1. taksit ödemeleri 1 -31 Mart tarihleri arasında yapılıyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 8 gün!

Mart ayı vergi takvimine göre kira gelir vergisinin beyan dönemi 25 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 8 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Vergi ödemelerinden önce 25 Mart'a kadar beyanname verilen kira gelir vergisi beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 15 gün!

Geçtiğimiz sene konutunu kiraya vererek 3 bin 600 TL'den, işyerini kiraya vererek 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor.Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 15 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün!

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. 25 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi 1. taksiti için son 20 gün!

2015 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. 31 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi 1. taksiti için son 20 gün bulunuyor..

Kira gelir beyanı için son 2 hafta!

Kira gelir vergisini ev ve işyeri istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler beyanname vererek ödüyor. Beyanlar 25 Mart'a kadar veriliyor. Kira gelir beyanı için son 2 hafta bulunuyor..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

2015 yılında ev ya da işyerini kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden mal sahipleri vergi mükellefi oluyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün bulunuyor..

2014 kira için gelir vergisi beyannamesi Haberi

2014 kira için gelir vergisi beyannamesi

Kira için gelir vergisi beyannamesi!

2014 kira gelir vergisi ödemelerinde bir önceki takvim yılı içerisinde mesken kiralamalarından 3.200 TL'den fazla gelir elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. Kira için vergi beyannamesinin 25 Mart'a kadar verilmiş olması gerekiyor.


Söz konusu beyanname vergi dairesine gidilerek verilebiliyor. Vergi dairesindeki mesken kira geliri için beyanname formunun alınması ve doldurulması gerekiyor.


Kira beyannamesi doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığının yayımladığı Kira Geliri Elde Edenler İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi kapsamında yer alıyor.


Rehbere göre beyanname ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının beşten fazla olması halinde kullanılacak ek föy şu şekilde hazırlanıyor:


- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak BÜYÜK MATBAA HARFLERİ ile doldurulacaktır. 


- Okunaklı bir şekilde silinti ve kazıntı yapılmadan düzenlenmesine özen...