12 / 05 / 2024

2014 konut zammı

2014 konut zammı

Türkiye'nin gündemine oturan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından otomobil ile konutta yüzde 10'luk zam beklentisi var. Yeni yılla birlikte en az yüzde 10 zamlanacağı gerçeğini de ortaya çıkardı.

Ev almanın tam zamanı!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Atay, "Faizlerdeki düşüşle birlikte konut zammı da gündeme gelecektir. O nedenle kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerektiğini düşünüyorum. Konut almanın tam zamanı" dedi...

2014-2018'de kullanılan konut kredisi tutarı mecliste!

2014-2018 yıllarında vatandaş tarafından kullanılan konut kredisi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Konut kira zammında yüksek oran kurnazlığına dikkat!

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat İzzet Doğan, konut kiracılarını kira zammında "yüksek oran" kurnazlığına karşı uyardı...

Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı!

Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı oranları belli oldu. Peki, Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı nasıl hesaplanacak?

20 Şehir Konut Fiyat Endeksi 2014'ten beri en yüksek seviyede!

ABD'de Şubat ayında S&P CoreLogic CaseShiller 20 Şehir Konut Fiyat Endeksi 2014'ten beri en yüksek seviyede.

Konut kira zammı nasıl hesaplanır?

Konutunu kiraya veren mal sahipleri, her sözleşme yenilendiğinde kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Ancak konut sahipleri istedikleri oranda zam yapamıyor. Peki, hangi oranda zam yapılır? Konut kira zammı nasıl hesaplanır?

Antalya'da konut fiyatları yüzde 10 artacak!

Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, "Mülk edinmek isteyenler ellerini çabuk tutsun. Faizden zarar ettiklerini düşünenler, yaz ayında gelecek yüzde 10'luk konut zammından zarar edecek" dedi.

Beton zammı, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracak!

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, betona yapılan fahiş zammın, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracağını dile getirdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, ilçeye tüm İzmir'e de hizmet edecek bir hazır beton tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı.

2014 yılında Kocaeli'de 29 bin konut satıldı!

TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü, yayınladığı istatistikte 2014 yılında Kocaeli'de satılan toplam konut sayısını açıkladı.Kocaeli'de 2014 yılında toplam 29 bin 720 adet konut satıldı.

Eylül'de konut zammı geri dönecek!

Dövizdeki yükseliş Eylül-Ekim döneminde konut zammı olarak geri dönebilir. Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kurlarda son haftaki aşırı yükselişin döviz TL grafiğinde gelecek için çok umut verici olmadığını söyledi.

Ege'de 2014 yılında kaç konut satıldı?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre 2014 yılında Ege Bölgesi'nde en çok konut satışı yapılan il İzmir oldu. İzmir'de 71 bin 779 konut satılırken onu 25 bin 149 satışla Aydın izledi.

Ege bölgesinde 2014'te 178 bin 853 konut satıldı!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre 2014 yılında Ege Bölgesi'nde en çok konut satışı yapılan il İzmir oldu. İzmir'de 71 bin 779 konut satılırken onu 25 bin 149 satışla Aydın izledi.

Emlak Konut GYO 2014 yılı genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Emlak Konut GYO 2014 yılı olağan genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

2014 konut zammı Haberi

2014 konut zammı

Türkiye'nin gündemine oturan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından otomobil ile konutta yüzde 10'luk zam beklentisi var 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından gelen ikinci soruşturma dalgası kur ve faize adeta zirve yaptırdı. Buna göre, artan maliyetlere bağlı otomobil ve konutta zam, boy gösterecek görünüyor. Piyasadaki beklentinin konutta da otomobilde de yüzde 10'lar düzeyinde olduğu ifade ediliyor. 


Bilindiği gibi, Amerika Merkez Bankası'nın (FED) tahvil alımını azaltacağı açıklamasıyla yükselişe geçen döviz kuru, 17 Aralık'ta başlayaıı 'yolsuzluk soruşturmasının' da etkisiyle tavan yaptı. Bu süreçte ilk kez 3 TL'yi aşan Euro, yüzde 78'i ithal olan otomobil fiyatlarının yeni yılla birlikte en az yüzde 10 zamlanacağı gerçeğini de ortaya çıkardı. 


Kademeli artış Otomobil Yetkili Satıcılan Demeği (OYDER) Başkanı Şükrü Ilısal, bazı markaların yılın bitmesini...