05 / 05 / 2024

2014 Mali hedefleri

2014 Mali hedefleri

Maliye Bakanı Şimşek, bu yıl 2 seçime, Suriye’den mültecilerin akınına, coğrafi gerilimlere ve bunun büyüme üzerindeki sonuçlarına rağmen beklenenin altındaki ekonomik büyümeye rağmen mali hedefleri tutturacaklarını belirtti.

Ucuz doğal gaz hayal mi oldu? Faturaların düşmesi mümkün olacak mı?

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gazın 2023'ün ilk üç ayında hanelere verileceği açıklaması vatandaşları ucuz doğal gaz beklentisine sokmuştu. BOTAŞ 'ın 2023 ile ilgili mali hedefleri doğrultusunda 2022'den 25 kat daha fazla borçlanacak olması bu h

Didim Belediye Meclisi imar değişikliklerini kabul etti!

Didim Belediye Meclisinin Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.Toplantıda "2014 Mali Yılına Ait Kesin Hesabı kabul edildi; İmar Komisyonu maddeleri görüşüldü.

Didim'de imar komisyonu maddeleri görüşüldü!

Didim Belediye Meclisinin Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıda "2014 Mali Yılına Ait Kesin Hesabı kabul edildi.

Yayla Enerji 2014 gelir tablosunu yayınladı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Turizm A.Ş. 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemine ilişkin olarak vermiş olduğu Kurumlar Vergisi Beyannamesi ekinde yer alan mali tabloları yayınladı.

Melih Gökçek Ankara yatırımlarını anlattı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’tan, Kuzey Ankara’ya, Asfalt’tan, yeni yol açımlarına, sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar sayısız çalışmanın yer aldığı 2014 mali yılı Faaliyet Raporları’nın sunumunu yaptı.

Atakule GYO 2014 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı tescilini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2014 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı tescilini bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda yayınladı.

İşbir Holding 2014 mali tablo ilanını yayınladı!

İşbir Holding A.Ş tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda 01/04/2014 - 31/12/2014 dönemli Mali Tablo durumunu yayınladı.

Özderici GYO, 31 Mart'ta genel kurul toplantısı yapacak!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş 2014 Mali Yılı Olagan Genel Kurul Toplantısı Çagrısı'nı bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. Genel Kurul toplantısının 31 Mart'ta yapılacağı bildirildi.

Atakule GYO Olağan Genel Kurul toplantısı 6 Mart'ta!

Atakule GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan Milliyet gazetesine verilen ilanda 2014 Mali yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yayınlandı. Atakule GYO 2014 Mali yılı Olağan Genel Kurul toplantısı ile ilgili açıklama;

Fixus Yapı Unigarden projesinde 2014 hedefleri aşıldı!

Fixus Yapı İmzasıyla hayata geçirilen Unigarden’da ruhsat alınıp, kat irtifak tapuları alınmış olup, hafriyat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Fixus Yapı Genel Müdürü Kadir Özdemir; 2014’ü satış hedeflerimizin üstünde kapatıyoruz, dedi...

TMMOB ve ilgili odalar üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca idari ve mali denetim yapılmasına dair tebliğ!

TMMOB ve ilgili odalar üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca idari ve mali denetim yapılmasına dair tebliğ, 24 Aralık 2014 tarihinde 29215 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yer alan esaslar...

Siemens 1 milyar euroluk satın alma hedefliyor!

Türkiye'deki yatırımlarını artıran teknoloji firması Siemens, 2014 mali yılında Türkiye'den 700 milyon euroluk satın alma gerçekleştirdi. Şirket, 2020 yılına kadar Türkiye'den 1 milyar euroluk satın alma hedefliyor.

Siemens satın alma hedefini 1 milyar Euro'ya çıkardı!

Şirket, pazardaki ciro artışına paralel 2014 mali yılında Türkiye’den toplam 700 milyon euroluk satın alma gerçekleştirdi. 2020 yılında satın alma hedefini 1 milyar euroya çıkaran Siemens Global, Türkiye’yi 30 lider ülkeden biri olarak seçti.

2014 Mali hedefleri Haberi

2014 Mali hedefleri

İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin mali hedeflerini tutturacağının altını çizdi.


Şimşek, "Bu yıl iki seçime ve tüm patırtılara, Suriye’den mültecilerin akınına, coğrafi gerilimlere ve bunun büyüme üzerindeki sonuçlarına rağmen, beklenenin altındaki ekonomik büyümeye rağmen mali hedeflerimizi tam olarak tutturacağız. Genel kamu açığımız Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) yaklaşık yüzde 1,1'i oranında olacak. Yaklaşık olarak gelişmekte olan piyasaların ortalama açığı ise yüzde 2,2 seviyesinde" değerlendirmesini yaptı.


Türkiye’nin cari açık performansına da değinen Şimşek, "Türkiye’ye baktığınız zaman, Türkiye’nin göreceli olarak geniş bir cari açığı olduğu doğrudur. Fakat cari açığın azaltılmasında ve finansmanın kalitesinin artmasında gelişme kaydedildi. Eğer Avrupa’daki büyüme hız kesmeseydi ve biz coğrafi zorluklar yaşamamış olsaydık, şu an tahminimiz olan yüzde 5,7'ye karşılık cari açığın yüzde...