03 / 05 / 2024

2014 mobilya harcamaları

2014 mobilya harcamaları

Tepe Home Yönetim Kurulu Başkanı İlhan il, " Mobilya harcaması şehirleşme ve gelir seviyesindeki artış ile birlikte yukarıya doğru bir ivme kazanacak " dedi...

TEB ile mobilya alışverişlerinden karlı çıkın! TEB’ten dev kampanya!

TEB birbirinden farklı kampanyalarına devam ediyor. Onlardan biri de mobilya ve yapı alışveriş harcamalarında yaptığı kampanya. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte giyim ve aksesuar kampanyasına dair detaylar!

Yabancılar mobilya harcamalarında Türkleri geçiyor!

Mobilya Sanayi iş Adamları Derneği Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, 2016'da mobilya ihracatının 2,5 milyar doların üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

'Mobilyada 12 ay taksitle satış, üreticiyi zora sokacak'

Mobilya Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Adnan Bostan, mobilya harcamalarında taksit sayısının yeniden 12 aya çıkarılmasının mobilya üreticilerini zora sokacağını ve haksız rekabete yol açacağını belirtti.

İnşaat malzemesi harcamalarında 25 milyar dolar hedefleniyor!

Le Figaro ile birlikte Paris Batimat Fuarı'na özel olarak hazırlanan gazetede, dünya inşaat harcamalarının 2014'te yüzde 5.1 büyüdüğüne işaret edilerek, Türkiye yalıtım sektörü büyüklüğünün de 12 milyar dolara ulaştığına dikkat çekildi.

TÜİK 2014 yılı hanehalkı tüketim harcaması istatiklerini yayınladı!

TÜİK 2014 yılına ilişkin "Hanehalkı Tüketim Harcaması" istatistiklerini yayımladı.Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

2014 yılında en çok konuta harcama yaptık!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının “Hanehalkı Tüketim Harcaması” istatistiklerini yayımladı. Buna göre, hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

2014 yılında en çok konut ve kira harcamaları yapıldı!

Türkiye genelinde geçen yıl hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

Mobilya sektörü 2014'te ihracatta yüzde 60 kayıp yaşadı!

Irak ve libya gibi iddialı olduğu pazarlarda durgunluğu aşamayan İnegöllü mobilyacılar 2014’te iç pazarda yüzde 30, ihracatta ise yüzde 60 kayıp yaşadı.

Samet Mobilya İSO 500 listesinde!

Dünya mobilya aksesuar sektörünün en büyük oyuncularından biri olan, Türkiye’nin lider mobilya aksesuar markası SAMET, “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014” listesinde 41.yılında 41 sıra yükselerek yerini sağlamlaştırdı.

Mobilya ihracatı artıyor!

Son yıllarda tasarımla öne çıkan mobilya sektörü ihracatını arttırmayı başardı. Ahmet Güleç, “Türkiye mobilya sektör ihracatı 2014 yıl sonu rakamlarına göre 2.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. " dedi.

İnşaat sektörü 2014'te 76 bin kişiye istihdam etti!

Yapı-Endüstri Merkezi Türkiye verilerine göre inşaat harcamaları 2014'te yüzde 14.4 oranında artarak 162.3 milyar liraya ulaştı. Sektördeki istihdam edilen çalışan sayısı yüzde 4.3 oranında artarak 1 milyon 829 bine yükseldi.

İnşaat harcamaları 162.3 milyar liraya ulaştı!

Yapı - Endüstri Merkezi Türkiye verilerine göre inşaat harcamaları 2014 'te yüzde 14.4 oranında artarak 162.3 milyar liraya ulaştı.

Mobilya ihracatçılarının hedefi Afrika ve Uzakdoğu!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatçıları Afrika ve Uzakdoğu'yu hedef pazar belirledi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirildi...

2014 mobilya harcamaları Haberi

2014 mobilya harcamaları

Türkiye'de kişi başına düşen mobilya harcamasının üretici fiyatlarıyla 70-80 dolar civarında olduğunu söyleyen Tepe Home Yönetim Kurulu Başkanı İlhan İl, "Kanada'da kişi başına yıllık mobilya tüketimi 372, Almanya'da 281, İngiltere ve Amerika'da ise 210 dolar civarında. Bu rakamlara bakıldığında da ülkemizde de kişi başına mobilya harcaması şehirleşme ve gelir seviyesindeki aruşla birlikte yukarıya doğru bir ivme kazanacak" dedi. 

Özellikle konut ve ofis sektöründeki gelişmelerle kentsel dönüşüm çalışmalarının mobilya ve ev perakende pazarının olumlu yönde etkileyeceğini kaydeden İl, "Bu doğrultuda pazardaki büyümenin devam edeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu. 


TÜKETİCİ TERCİHLERİ 


Sektörün ve pazarın gelişimini teknoloji, dünya trendleri ve tüketici satın alma alışkanlıklarının belirleyeceğini ifade eden İl, "Günümüzde, web siteleri, sosyal paylaşım ağları ve e-ticaret ile yeni satış ve pazarlama anlayışı tüketici tercihlerini ciddi...