30 / 04 / 2024

2014 sığınak cezaları

2014 sığınak cezaları

Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça yapı ruhsatı düzenlenemiyor. Peki yönetmelikte yer alan sığınak ceza hükümleri nelerdir?

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

Apartmanlardaki sığınak yerleri kiraya verilebilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, apartmanlarda bulunan sığınak ve blokların altındaki depolarının kiraya verilmesini kaleme aldı. 

İngiltere'de yaşayan genç mucit 5 yılda çelik sığınak inşa etti!

İngiltere'de yaşayan genç mucit, evinin arka bahçesinde sığınak inşa etti. Yapımı 5 yıl süren sığınakta yok yok...

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına yakalanmak istemeyen zenginler sığınak arayışına girdi. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar 8 milyon 350 milyon dolara satılıyor.

Aşırı tüketim ultra zenginlere sığınak aldırıyor! 

Aşırı tüketim, otomobil ve jetlerden salınan gazlar, plastik atıklar nedeniyle artan küresel ısınma ve yaşanan iklim değişiklikleri, ultra zenginleri sığınak almaya teşvik ediyor. 

Korkak zenginler sığınak yaptırıyor!

Zenginleri ölüm korkusu sardı. Sığınak yaptıran zenginlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Psikologlar, "Zenginler, fakirlere göre ölümden daha çok korkar. Sığınak da bu korkunun nedeni" diyor..

Milyonerler sığınak arayışına girdi!

Silikon Vadisi ve Wall Street'in süper zenginleri, olası bir yıkıma hazırlık yapmaya başladı. Milyonerler Yeni Zelanda'da sığınak inşa ettiriyorlar.

Vivos XPoint, ABD'de zenginlere 250 bin dolara sığınak satıyor!

ABD’DE Vivos XPoint adlı bir şirket, göktaşı veya atom bombası gibi tehlikelere karsı korunmak isteyen zenginlere 250 bin dolara kadar (970 bin TL) sığınak satıyor.

Suriye'de sığınak yapımı hız kazandı!

Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerde yaşayan ve ateşkesten umudunu kesen halk, Beşşar Esed rejimi ve müttefiklerinin bombardımanından korunmak için sığınak yapımına yöneliyor.

800 metrekarelik sığınak, 390 bin Euro'ya satıldı!

İsveç Sivil Savunmasının mülkiyetindeki 800 metrekarelik betonarme sığınak, yaklaşık 390 bin euroya satıldı.

İsveç’te 800 metrekarelik betonarme sığınak satışa çıkarıldı!

İsveç'in Ängelholm şehrine 10 kilometre uzaklıkta bir tepenin altında ve orman içinde bulunan 800 metrekare büyüklüğündeki betonarme sığınak satışa çıkarıldı. Sığınağın satışı açık artırmayla yapılacak.

İsveç'te 800 metrekarelik betonarme sığınak satışa çıkarıldı!

İsveç'in Ängelholm kentine 10 kilometre uzaklıkta bir tepenin altında ve orman içinde bulunan 800 metrekare büyüklüğündeki betonarme sığınak satışa çıkarıldı.

2014 sığınak cezaları Haberi

2014 sığınak cezaları

Sığınak ceza hükümleri!

Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça ve gerekli bilgiler mimari, statik ve mekanik tesisat projelerine işlenmedikçe yapı ruhsatı düzenlenemiyor. 


Yapı inşa edildiğinde, Yönetmeliğe ve yapı ruhsatı eki projelerine uygun olarak sığınak tesis edilmedikçe ve denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin denetim raporlarında sığınakla ilgili hususlar belirtilmedikçe, yapı kullanma izni veya kısmi kullanma izni verilemez. 


Ruhsat eki onaylı mimari projenin bir örneği ile denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin uzmanlık alanlarına uygun denetim raporlarının sığınaklara ilişkin bölümü, ilgili idarelerce mülki idare amirliğine gönderilir. Yapı kullanma izni verilmiş yapıların sığınak olarak ayrılmış bölümlerinde Yönetmeliğe aykırı olarak değişiklik yapılamaz.


Sığınaklar barışta, 13 üncü maddeye aykırı olmamak koşuluyla, kat malikleri...