04 / 05 / 2024

2014 TANAP projesi

2014 TANAP projesi

Azerbaycan'ın "21'inci asrın projesi" diye nitelendirdiği TANAP'ın temelleri, Başbakan Davutoğlu'nun da katılımıyla bugün Bakü'de atılıyor. Azerbaycan gazını Avrupa'ya taşıyacak boru hattının Türkiye ayağı ise 18 Mart'ta start alacak

TANAP, planlanandan erken tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı hızla devam eden TANAP projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Tekfen İnşaat’tan dünya rekoru!

Tekfen İnşaat, boru hattı mühendisliği uzmanlığını TANAP Projesi’nde dünya rekoru ile taçlandırdı. Şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.

Seyfullah Türksoy: TANAP dünya çapında bir proje!

İpek Yolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Seyfullah Türksoy, “TANAP Projesi sadece ekonomik anlamda değil kültürel, sosyal, siyasi her alanı etkileyebilecek dünya çapında çok önemli bir projedir" dedi.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

TANAP Projesi'nde son durum ne?

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşımayı amaçlayan TANAP için çalışmaların hızla devam ettiği, projede kullanılmak üzere üretilen 850 kilometrelik borunun teslim edildiği bildirildi.

TANAP Projesi Avrupa'daki dengeleri etkileyecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "TANAP Projesi karşılıklı güvenle hayata geçirildi. TANAP Projesi'nin 2018'den önce bitirilmesi için anlaştık. Gece gündüz çalışacağız. TANAP Projesi, Avrupa içi dengeleri de etkileyecektir." dedi.

TANAP Projesi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na (TANAP) karşı çıkmanın Türkiye'ye verilebilecek en büyük zararlardan birisi olduğunu belirtti.

Tanap inşaat çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi’nin 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen temel atma töreniyle başlayan inşaat çalışmalarında ilerleme devam ediyor.

Tanap projesinde ihaleye katılacak firmalar belirlendi!

Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması ve enerji arz güvenliğinin sağlanması bakımından büyük önem taşıyan TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hatto, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri ihalesine yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinde firmalar belirl

Tanap'ta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor!

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasını amaçlayan TANAP Projesi’nin çalışmaları takvime uygun şekilde ilerliyor.

Tekfen İnşaat TANAP Projesi'nde boruları bağlayacak!

Azerbaycan'da 2015 Avrupa Oyunları'nın açılış törenin gerçekleştiği olimpiyat stadını en kısa zamanda inşa eden Tekfen inşaat şimdi de TANAP Projesi'nde boruları bağlamaya başlayacak.

2014 TANAP projesi Haberi

2014 TANAP projesi

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru projesinin en önemli ayaklarından Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) temelleri bugün atılıyor. Azerbaycan yönetiminin "21'inci asrın projesi" diye nitelendirdiği TANAP'ın Bakü'deki temel atma töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu da hazır bulunuyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte projeye start verecek olan Davutoğlu, 18 Mart'ta aynı törenin Türkiye ayağında ev sahipliği yapacak. 


2 BİN KM'LİK HAT 

Türkiye için de önemli bir yere sahip olan TANAP, Güney Gaz Koridoru içerisinde yer alıyor. Güney Gaz Koridoru Projesi ise Hazar Bölgesi, Orta Asya ve Ortadoğu'daki doğalgaz kaynaklarını Avrupa'ya iletmede arz çeşitliliğini hedefliyor. Türkiye ve Azerbaycan, koridorun Türkiye ayağıyla ilgili TANAP üzerinde anlaştı. TANAP, 2 bin kilometre uzunluğunda bir boru hattının inşa edilmesi ve 32 milyar...