22 / 07 / 2024

2014 turizm fuarları

2014 turizm fuarları

Hollandalı turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve Türkiye'nin de en büyük katılımcılardan biri olarak yer aldığı Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı başladı. Fuar, 19 Ocak'a kadar devam edecek...

Turizmde yeni sezon için fuar atağı!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm alanında 2017 yılına yönelik çalışmalara hız verdiklerini, bu kapsamda Japonya, Fransa ve İspanya'da düzenlenecek turizm fuarlarına katılacaklarını bildirdi.

Altındağ yatırımları EMITT Fuarı’nda tanıtıldı!

Altındağ Belediyesi, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan İstanbul EMITT “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”nda yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Alanya, Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtım yapacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya markası ile 20’nci kez 63 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Adıyaman Emitt Fuarı'na hazırlanıyor!

Adıyaman, dünyanın en prestijli turizm fuarlarından birisi olan ve illerin turizm potansiyellerini sergiledikleri Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılıyor.

Almanya, 2014'te Türkiye'den 638 bin turist ağırladı!

Alman Turizm Merkezi (DZT) 2014 turizm rakamlarını açıkladı. Konaklamada 75 milyonu aşan ve İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturan Almanya, kültür turizminde yüzde 10 artışla yine ilk sırada yer aldı.

Ahmet Boztaş turizm fuarlarını değerlendirdi!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde yapılan ITB Berlin Turizm Fuarı ve Gent Emlak Fuan'nı değerlendirdi.

Aktay Turizm'in 2014'e ait finansal tablosu yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yüzde 100 oranında iştirak ettiği Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri 'nin 2014 'e ait finansal tabloları yayınlandı.

2014'te turizm gelirleri yüzde 6.18 arttı!

2014’te turizm gelirleri 2 milyar dolar ve yüzde 6.18 artarak 34.3 milyar dolara ulaştı. Ancak turist başına harcama sadece 5 dolarlık bir artışla 828 dolar oldu.

Ütopya Turizm İnşaat 2014'e ait vergi beyannamesini yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki döneme ait olan geçici vergi beyannamesini yayınladı.

MASTOB Almanya'da turizm fuarına katılacak!

Almanya ve İsviçre'de turizm fuarlarına katılan Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Almanya'nın Hamburg kentinde başlayan fuarda tanıtım çalışmalarına devam ediyor..

ITF Slovakia Tour fuarının yıldızı Alanya oldu!

Alanya Tanıtma Vakfı’nın stant açtığı Bratislava Turizm Fuarı’nda Antalya ve Alanya ön plana çıktı. Sabriye Yüksel, önemli turizm fuarlarından biri olan ITF Slovakia Tour’da yaptığı görüşmeleri ve izlenimlerini aktardı:

2014 turizm istatistikleri açıklandı!

2014 yılı, turizm istatistikleri açıklandı. Buna göre 2014 yılında, ülkemize gelen turist sayısı bir önceki yıla göre %5,5 artış göstererek 36,8 milyona ulaştı.

2014 yılı turizm geliri, 34.305 milyar dolar!

Türkiye'nin turizm geliri, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 34 milyar 305 milyon 904 bin dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

2014 turizm fuarları Haberi

2014 turizm fuarları

Utrecht’teki Jaarbeurs salonunda kapılarını açan ve 19 Ocak'a kadar devam edecek fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin öncülüğünde açtığı yaklaşık 1000 metrekare büyüklüğündeki stantla fuarın en büyük 5 katılımcısı arasında yer alıyor.


Kendi alanında Avrupa’nın en büyük etkinliklerinden biri olarak adlandırılan, Almanya’nın misafir ülke olarak yer aldığı ve bu yıl 43’üncüsü düzenlenen fuara, 150 ülkeden aralarında tur operatörleri, oteller, seyahat acenteleri ve tanıtma bürolarının da bulundu 1500 katılımcı katılıyor.


Fuarın resmi açılışı dolayısıyla Türkiye standında düzenlenen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu da katıldı.


Türkiye’nin Hollanda turizm pazarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ülkeden geçen sene Türkiye’ye giden turist sayısının 2012’ye...