05 / 05 / 2024

2014 yurtdışı yatırımları

2014 yurtdışı yatırımları

Yerli yatırımcıların yurtdışındaki doğrudan yatırımlarındaki artış hızla sürüyor. Özellikle son 3 yılda Türklerin yurtdışındaki yatırımları çift haneli büyüme gösterirken, 2013 sonunda 30 milyar doları aştı

Gayrimenkul yatırımları arttı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımlarının payının 2014’ten itibaren 4 milyar dolara çıktığını belirtti ve gayrimenkul yatırımlarını kaleme aldı. 

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

Türklerin yurtdışında doğrudan yatırımları artıyor!

Türk girişimciler başka ülkelerde yatırımlarını artıyorlar. Peki, Türk girişimcilerin yurtdışı yatırımlarının giderek artmasının nedenleri neler? 

Mağaza yatırımları yurt dışında devam edecek!

2018 yılında yüzde 9 büyüme yakalamayı hedefleyen perakende sektörünün gündeminde dijitalleşme ve yurtdışı yatırımları olacak..

Dış yatırımların yüzde 28’i gayrimenkul işlerine gitti!

Türk yatırımcıların dışarıda da gayrimenkule ilgisinde artış var. İlk 4 ayda yurtdışında yapılan doğrudan yatırımların yüzde 28’i gayrimenkule gitti.

Erol Tabanca otel yatırımlarında hız kesmeyecek!

Dünyanın en iyi 225 müteahhitlik firması sıralamasında 59'uncu sırada olan Polimeks'in sahibi Erol Tabanca yurtiçi ve yurtdışında otel yatırımlarına hız katacak.

Hasan Sever İnşaat'ın enerji yatırımları arttı!

İstanbul, Gaziantep ve yurtdışında birçok büyük inşaat projesine imza atan Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırımlarını arttırma kararı aldı.

Kamu ve özel yatırımlar için Özel Altyapı Fonu kurulacak!

65. Hükümet, büyümeyi destekleyecek gelir getirici nitelikteki kamu altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayırmak için “Özel Altyapı Fonu” kuracak. Oluşturulacak fonla, yurtdışından gelir getirici projelere dayalı özel kredi ve finansman sağlanacak.

Türkiye'nin yurtdışı yatırımları 10 milyar doları aşacak!

DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Kara, "Türkiye'nin yurtdışı yatırımları belirli sektörlerde ve yakın bölgelerde yoğunlaştı. 2023'te 10 milyar doları aşabiliriz" dedi.

Gayrimenkul yatırımları 2016'da öne çıkacak!

Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yurtdışında yatırım yapmaya dönük önerilerini Ekonomist için kaleme aldı. Özilhan, "Öne çıkacak sanayi yatırımları enerji, inşaat ve otomotiv sektörlerinde yaşanacak" diyor.

Özel sektör inşaat yatırımları arttı!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Özel sektör inşaat yatırımları büyümeye devam ediyor!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Yerli yatırımcının yurtdışı yatırımlarının yüzde 6,1'i inşaat!

Yerli yatırımcılar ise 2015 ocak-ağustos dönemindeki yurt dışı yatırımlarının yüzde 34,4'ünü madencilik, yüzde 20,4'ünü bilgi ve iletişim, yüzde 8,2'sini bankacılık ve yüzde 6,1'ini inşaat sektöründe yaptı.

2014 yurtdışı yatırımları Haberi

2014 yurtdışı yatırımları


Türkler’in yurtdışında yaptıkları doğrudan yatırımlarda son üç yıldır dikkat çekici bir artış gözleniyor. 2013’te yüzde 11.45 artan yurtdışındaki doğrudan yatırımların tutarı 30 milyar doları aştı. Toplam tutar da yabancıların Türkiye’deki doğrudan yatırımlarının yüzde 22’sine ulaştı. Yurtdışı yatırımlarda sanayinin ağırlıkta olduğu gözlenirken, hizmetler sektöründe yatırımlar finans-sigorta, inşaat ve toptan-perakende ticarette yoğunlaştı. 


Türkiye’de yerli yatırımcıların yurtdışındaki doğrudan yatırımlarındaki artış sürüyor. Özellikle son 3 yılda Türkler’in yurtdışındaki yatırımları çift haneli büyüme gösterirken, 2013 sonunda 30 milyar doları aştı. Türkler’in 2000 yılında 3 milyar 668 milyon dolar seviyesindeki yurtdışındaki doğrudan yatırımları, krizin yaşandığı 2001’de 4 milyar 587 milyon dolara yükseldi. Diğer ekonomik kriz dönemi olan 2007-2008 yıllarında ise yüzde 46.16 artan yurtdışı doğrudan yatırımları, 2008 sonu itibariyle 17 milyar 846 milyon dolara ulaştı. Bu...