07 / 08 / 2024

2014te altyapıya ne kadar harcandı

2014te altyapıya ne kadar harcandı

Küresel altyapı pazarı finans krizinin etkilerini atlattı. 2014 yılından 2025 yılına kadar yıllık ortalama altyapı ve sermaye harcaması 9 trilyon dolar olurken, toplam harcamanın ise 78 trilyon doları bulacağı tahmin ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.

TÜRKONFED'den açıklama! İşte depreminin altyapıya etkisi!

Türk Girişimcilerinin kurduğu TÜRKONFED'in "2023 Kahramanmaraş Depremi Afet Durum Raporu"nda Kahramanmaraş depremlerinin 84,1 milyar  dolarlık maddi hasar oluşturacağı hesaplandı.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

İklim değişikliği Kuzey Kutbu'ndaki evleri ve altyapıyı yok ediyor!

Kuzey Kutbu'nda artan sıcaklıklar sebebiyle donmuş zeminin erimesi yaşam alanlarındaki evlere ve altyapıya zarar verdi.

Medicana Ataşehir hizmete açıldı!

Tüm tıbbi branşlarda uzman sağlık profesyonellerine ve teknolojik altyapıya sahip dünya çapında bir hastane olması hedeflenen Medicana Ataşehir açıldı.

18 yılda 910 milyar TL'lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptık!

İNTES'in konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 18 yılda ulaştırma ve altyapıya 910 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirtti ve önümüzdeki dönemde yatırımlarda karayolu ile demiryolunun payının eşitleneceğini söyledi.

Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yapımı yeniden başladı!

Kentsel dönüşümden, altyapıya, sosyal belediyecilik hizmetlerinden yatırımlara kadar birçok hizmet sunan Mamak Belediyesi, yapımı durdurulan Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin inşaatına yeniden başlandı. 

Musul'un imarı için 50 milyar dolara ihtiyaç var!

Musul Kaymakamı Ereci, "DEAŞ'ın tahrip ettiği Musul'un yeniden imarı için yaklaşık 50 milyar dolara ihtiyaç var. Bu kaynakla kent iyi bir altyapıya sahip olacak" dedi...

Emlak Konut, Halkalı altyapı ihalesi için İlk Yapı'ya yer teslimi yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Küçükçekmece Halkalı Genel Altyapı, Sanat Yapıları ve Yol İnşaatları İşi ihalesini kazanan İlk Yapı'ya yer teslimi yapıldı...

Yağız Altyapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağız Altyapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bülent Altunbulak tarafından 13 Ekim 2017'de 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Malatya'ya tesis yapmalıyız!

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, uzun vadeli projelerinin olduğunu açıkladı. Gevrek, ''Bizim mutlaka Malatya'da bir tesis yapmamız lazım, altyapıya ciddi yatırım yapmamız gerekiyor'' diye konuştu.

2014te altyapıya ne kadar harcandı Haberi

2014te altyapıya ne kadar harcandı


 PwC için Oxford Economics tarafından, küresel üretimin yüzde 90'ını gerçekleştiren 49 ülkede yapılan araştırmada küresel altyapı harcamalarındaki beklentiler ve trendler incelendi. Araştırmadaki bulgulara dayanarak hazırlanan rapora göre 2011-12 döneminde küresel altyapı pazarı finans krizinin etkilerini atlattı ve 2025'e kadar yılda ortalama yüzde 6-7 büyüme gösterecek. 2014'ten 2025 yılına kadar yıllık ortalama altyapı ve sermaye harcaması 9 trilyon dolar olurken, toplam harcamanın ise 78 trilyon doları bulacağı tahmin ediliyor. Harcamalardaki artışın büyük bir kısmının ise gelişmekte olan ülkeler kaynaklı olacağı belirtiliyor. Raporda, dünyada kentlerde yaşayan nüfusun her hafta 1.5 milyon kişi arttığı tespiti yapılıyor. Örneğin Hindistan'da kentlerde yaşayan nüfus gelecek 40 yılda 500 milyon artacak. Kentleşmenin etkisiyle Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam'ın altyapı harcamaları rekor düzeylere ulaşacak....