03 / 08 / 2024

2014te bankalara ne kadar masraf ödendi

2014te bankalara ne kadar masraf ödendi

Bankaların hizmet gelirleri ile kullandırdıkları krediler nedeniyle vatandaştan aldığı ücret, komisyon ve masrafların tutarı yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,6 artarak 21 milyar liraya ulaştı.

Konut kredisi faizleri değişti! 2 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar oldu? 

Bankalar konut kredisi faiz oranlarında peş peşe değişikliğe gitti. Peki Ağustos ayı itibarıyla 2 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?  İşte 2 milyon TL 10 yıl vadeli olarak çekildiği zaman bankalara ödenecek aylık taksit tutarları...

Vatandaşların bankalara borcu bir senende yüzde 68 arttı! Borçlar 3 trilyon TL'yi geçti!

Artan hayat pahalılığı ve günden güne düşen alım gücü sebebiyle çıkmaza giren vatandaşın bankalara olan borcu bir senede yüzde 67,6 yükseldi ve 3 trilyon TL'yi geçti. İşte o rakamlar... 

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Bankalara belirli bir para yatıranlar, mevduat faizleri sayesinde aylık kazanç elde ediyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Güncel mevduat faiz oranları ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Bankalar artık toplumsal faydaya göre not alacak! Vatandaşlar ne diyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bankalara toplumsal faydalarına göre not vermeye başlanacağını bildirdi. Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun X sosyal medya hesabından paylaşıtığı o gelişmeye gelen yorumlar... 

Bankalara borcunuz varsa Cumhurbaşkanı'ndan güzel haber geldi! Bakın borcu olanlar ne olacak?

Banka borçlularına müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri doğrultusunda, bankalara borcu olan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme, borçlu vatandaşların yüzünü güldürecek.

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! Hamle üstüne hamle geliyor! Bankada doları olanlar...

Dolardaki yükselişi durdurmak için hamle üstüne hamle geliyor. Merkez Bankası'ndan bankalara yazı gitti ve zaman belirlendi. Kur Korumalı Mevduat sahipleri ile bankada doları olanlar dikkat.

Merkez Bankası’ndan bankalara neden talimat gitti? Dolarda yeni patlama mı bekleniyor?

Merkez Bankası’ndan bankalara talimat gittiği ve pazartesi gününe kadar şirketlerden gelecek büyük çaptaki döviz taleplerininin karşılamamamasının istendiği iddiası, dolarda yeni bir patlama mı bekleniyor sorusuna neden oldu.

Merkez Bankası'ndan bankalara yeni yaptırım. Yeni yaptırım ne anlama geliyor?

Merkez Bankası TL mevduat oranı düşük olan bankaların zorunlu karşılıklarına uygulayacağı komisyon oranını artırdı. TL mevduat oranı yüzde 60’ın üzerinde olan bankalara ise komisyon uygulanmayacağı duyuruldu.

Bankalar arası yarış kızıştı! Kim ne kadar promosyon alacak?

Aldıkları maaşları başka bankalara taşıyarak aldıkları promosyon miktarı artırmayı amaçlayan memur ve emekliler banka banka gezmeye başladı. Bankalar da enflasyondaki yükselme ile birlikte promosyon ücretlerini o oranda günden güne güncellemeye başladı.

Kredi çekecekler dikkat! Bankalara giden gizli talimat ne?

Şenol Babuşçu, bankaların ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerden fatura talep ettiğini açıkladı. Babuşcu, kredi çekmek isteyenlerden fatura talep edilmesinin şart koşulduğunu öne sürdü.

Bankaların güncel konut kredisi faizlerinde son durum ne?

Kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisinin ardından gözler özel bankalara çevrildi. Peki bankaların güncel konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir?

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ 100 bin konut İstanbul, Ankara ve İzmir kurası ne zaman?

TOKİ kura çekimiyle ilgili tarih araştırmaları başladı. Başvuru ücretini bankalara ödeyip başvurularını tamamlayan birçok vatandaş şimdi ise kura çekiminin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ İstanbul Ankara ve İzmir kurası ne zaman?

2014te bankalara ne kadar masraf ödendi Haberi

2014te bankalara ne kadar masraf ödendi


Bankalara 4 köprü parası "masraf" ödendi Bankaların hizmet gelirleri ile kullandırdıkları krediler nedeniyle vatandaştan aldığı ücret, komisyon ve masrafların tutarı 21 milyar liraya ulaştı.


Bankaların hizmet gelirleri ile kullandırdıkları krediler nedeniyle vatandaştan aldığı ücret, komisyon ve masrafların tutarı yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,6 artarak 21 milyar liraya ulaştı. 


AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, bankaların faiz dışı gelirleri bu yılın ocak-ekim döneminde 2013 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 12 artarak 30,7 milyar liraya çıktı. 


Vatandaşların en çok karşılaştıkları masraf kalemleri olan bankacılık hizmetleri ile kredi kullandırılırken alınan komisyonların tutarı ise yüzde 14,6 artış göstererek, 21 milyar lira oldu. Söz konusu gelirlerin toplam faiz dışı gelirler içindeki payı yüzde 69 olarak hesaplandı. 


3....