07 / 07 / 2024

2014ün istihdam lideri

2014ün istihdam lideri

2014 yılının ilk 3 ayında eleman.net üzerinden 58 bin 600 ilan yayınlandı. Dönemde 24 bin kişi işe yerleşti. En çok ilan yayınlayan sektör inşaat, en çok başvuru alan sektör de eğitim oldu. En çok işe yerleştirme de yine inşaat sektöründe gerçekleşti.

İnşaat sektörü istihdam kaybını ortadan kaldırdı!

Koronavirüs salgını ile beraber artan işsizlik Haziran ayında gerileme yaşadı. Analistler inşaat sektörünün istihdam kaybını büyük ölçüde azalttığını dile getirdi.

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı mecliste!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı TBMM'de!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarının istihdam sorunu mecliste!

Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunlarının istihdam sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı mecliste konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, üniversitelerin emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamına ilişkin soru önergesi hazırladı..

İnşaat sektörünün istihdam payı 0.5 puan arttı!

TÜİK verilerine göre istihdam edilenlerin yüzde 7.7’si inşaat sektöründe yer aldı. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında inşaat sektörünün payı 0.5 puan arttı.

Akdeniz İnşaat sektörün dijital lideri oldu!

"Accenture Dijitalleşme Endeksi" çalışması kapsamında Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun inşaat şirketi Akdeniz İnşaat, sektörün dijital lideri oldu.

Kocaeli'de Romanların istihdamı için fabrika kurulacak!

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Kocaeli'de Romanların istihdam edileceği tekstil fabrikası kurulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Konya Torku Arena 2014'ün en iyi 5 stadyumundan biri!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Büyükşehir Torku Arena, her yıl düzenlenen dünyanın en iyi stadyumları yarışmasında ilk 5'te yer aldı..

Nlogo İstanbul'da 48 ay 0 faizli ödeme seçenekleriyle siz de kazanın!

2014’ün ikinci çeyreğinde “Yaşam İçin eN doğru, yatırım için eN karlı seçim” sloganıyla Özyurtlar İnşaat’ın ilk etabını satışa çıkarttığı Nlogo İstanbul projesinden ev alanlar yatırımlarını ikiye katladı.

Turizm sektörü ocak ayını yüzde 9'luk artışla tamamladı!

Küresel ve bölgesel sıkıntılara karşın Türk turizm sektörü 2015’in ilk ayını artışla tamamladı.Yılın ilk ayında yabancı ziyaretçi sayısında 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 9’luk bir artış gerçekleşti.

2014ün istihdam lideri Haberi

2014ün istihdam lideri

Türkiye'nin alanında lider insan kaynakları sitesi eleman.net, 2014'ün ilk çeyreğinde 24 bin kişiyi işe yerleştirdi. 180 binden fazla üye firmaya hizmet veren sitede, son 3 ayda 58 bin 600 iş ilanı yayınlandı. Yayınlanan iş ilanlarında yüzde 6,8 ile inşaat sektörü ilk sırada yer aldı. İnşaat sektörünü yüzde 6,3 ile gıda ve 5,6 ile bilişim sektörleri takip etti.

En çok başvuru yapılan sektör ise yüzde 7,3 ile eğitim sektörü oldu. Eğitim sektörünü yüzde 6,1 ile inşaat ve yüzde 6 ile bilişim sektörü takip etti. En çok işe yerleştirmenin yapıldığı sektör de yüzde 7 ile inşaat sektörü olarak dikkat çekti...

Eğitimde transfer dönemi açıldı

Geçtiğimiz yılsonu yaşanan olağan durgunluğun ardından, 2014 yılının hareketli başladığını söyleyen eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, özellikle inşaat sektörünün...