28 / 04 / 2024

2015 büyüme rakamları

2015 büyüme rakamları

Maliye Bakanı Şimşek, "Türkiye'nin geçen yılki yüzde 3'lük büyümesini küçümsememek lazım. Biz ılımlı büyümeye rağmen geçen yıl 1 milyon 400 bin insanımıza iş bulduk" dedi.

Fikri Işık: İnşallah yüzde 4'lük büyümeyi geçeceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iç tüketim ve ihracatın artmasıyla Türkiye'nin daha büyük bir büyüme rakamına ulaşacağını, orta vadeli hedefte bulunan yüzde 4'lük büyümeyi yakalayıp geçeceklerini belirtti.

Dünya Bankası: Türkiye yüzde 3.5 büyüyecek!

Dünya Bankası Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda, Türkiye'de geçen yıl ekonomik büyümenin beklentileri aştığı belirtilerek, 2015 ve 2016 yıllarında da ekonomik büyümenin kademeli olarak artmasının öngörüldüğü belirtildi.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Ekonomik büyüme rakamları oldukça memnun edici!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarına ilişkin Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı görüşlerini paylaştı. 

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

TÜİK 2017 yılı ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisine güvenin arttığını gösteren verilerde inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik büyüme artışı kaydedildi.

İnşaat sektöründe sıra dışı büyüme!

Türkiye'nin lokomotif sektörü haline gelen inşaatta sıra dışı büyüme gözlendi. Buna rağmen, verimlilik 2005-2015’i kapsayan dönemde yıllık ortalama yüzde 2 oranında geriledi.

Bozalioğlu İnşaat, yüzde 50 büyüme hedefliyor!

Cirosunu 2015 yılında yüzde 20 artıran Bozalioğlu İnşaat, yıl sonuna kadar yüzde 50 büyüme hedefliyor. Makine parkını genişleten firma, İran'ı ihracat pazarlarına dahil ederek, büyüme hedefini desteklemeyi planlıyor.

Türkiye ekonomisinin potansiyeli büyüme rakamlarının üstünde!

İTO Başkanı Çağlar, "Türkiye ekonomisinin potansiyeli bugün ortaya koyulan büyüme rakamlarının çok daha üstünde. Ancak yoğurdu üfleyerek yemeye devam ettiğimiz için finans dünyamızdan yeteri kadar istifade edemiyoruz. " dedi.

Boss Asansör bu yıl yüzde 20 büyüme planlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanan Boss Asansör, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. 2015'te yüzde 8 büyüme hedeflerini aştıklarını bildiren Abdurrahman Aksöz, bu yılın ilk çeyreği verilerine bakarak, yıl sonu hedeflerini yakalayacaklarını öngördükler

Konut satışlarında bu yıl yüzde 12'lik büyüme bekleniyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya: "Yıl sonunda 1 milyon 250 bin ile 1 milyon 300 bin arasında konut satışı gerçekleşecek. 2015'te geçen yıla göre konut satışlarında yaklaşık yüzde 12'lik büyüme bekliyoruz" dedi.

2015 büyüme rakamları Haberi

2015 büyüme rakamları


Kemer ilçesindeki Rixos Sungate Otel'de Gelir İdaresi Başkanlığınca düzenlenen Vergi Dairesi Başkanlıkları Yıllık Değerlendirme ve Hedef Toplantısı'nın açılışında konuşan Bakan Şimşek, 2014 yılının ticari anlamda zor ancak Türkiye için iyi bir yıl olduğunu söyledi.


Türkiye'nin dünya ekonomisine entegre olduğunu anlatan Şimşek, şöyle konuştu:


"Potansiyelin altında büyüme ile yolumuza devam ediyoruz. Geçen yıl küresel ekonomide büyüme yüzde 3,3 civarında oldu. Kriz öncesindeki dönemlerde dünya ekonomisi yüzde 5,5 civarında büyüyordu. Bizim için önemli olan Avrupa'nın performansı. Doğrudan sermaye girişlerinin yüzde 75'i Avrupa kaynaklı. Orada devam eden durgunluk Türkiye'yi olumsuz etkiliyor. Avrupa sadece durgunlukla karşı karşıya değil, aynı zamanda deflasyon riskiyle de karşı karşıya. Bu da kötü bir kombinasyon. Avrupa Merkez Bankası, aylık 60 milyar avroluk ilave parasal genişlemeye gidecek. Bu önemli bir adım....