28 / 08 / 2024

2015 Çevre Denetçileri için sektörel rehber

2015 Çevre Denetçileri için sektörel rehber

ÇED, İZİN ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “ ÇEVRE DENETÇİLERİ İÇİN SANAYİ TESİSLERİ SEKTÖREL REHBERİ” projesi tamamlandı.

6 Şubat depremlerinin denetçileri kağıt üzerinde!

Tüm Türkiye'yi derinden yaralayan ve 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan 6 Şubat depremlerinin üstünden 1 sene geçmesine rağmen, ne yaşanılan acı ne de skandallar bitiyor. 

‘Para kazanmak için bu kadarı da yapılmaz’ dedirten hile! Vatandaşa sucuk diye ot yedirmişler!

İstanbul’un 39 ilçesinden satıştaki sucuk örneklerini toplayarak laboratuvar ortamında inceleyen gıda denetçileri, inanılması güç gerçeği ortaya çıkardı. Hayvansal hücre bulunmayan  ve sadece ot ile üretilmiş sucuklar olduğu tespiti şoke etti.

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

İBB’nin kira gelirleri orantısız mı?

Sayıştay 2014 Denetim Raporu’nda İBB’nin kira gelirinin orantısız olduğunun altı çizilen raporda Sayıştay denetçileri bunun nedenini ihale sürecinin şeffaflıktan uzak yürütümesi olarak değerlendirdi.

Sayıştay'dan Fenerbahçe raporu!

Sayıştay denetçileri 2014 yılında Kalamış hakkında maliyeye şok rapor hazırlayarak, Hazineye ait Fenerbahçe'nin kullandığı 71 bin metrekare yeşil alanın işgal edildiği ve arazi üzerinde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğunu tespit etmişti.

Çevre temizlik vergisi son günü 2015!

Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor. 2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi son günü 2015 ne zaman?

Konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

2464 sayılı Kanun gereğince konutların çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödeniyor. İkinci taksit ödemelerinin Kasım ayında yapıldığı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi dönemleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, çöp vergisi olarak da biliniyor. Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi dönemleri 2015..

2015 Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son iki hafta!

İlk taksit ödemeleri en son Haziran ayında yapılan çöp vergisinin 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başladı. Vergi ödemesi Kasım ayı sonunda bitecek. Buna göre çevre temizlik vergisi ödemeleri için son iki hafta bulunuyor...

Mardin’de Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı.

2015 çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Çevre temizlik vergisi için ilk taksit ödemeleri Haziran ayında sona ermişti. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre, 2015 çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, çevre temizlik vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

2015 Çevre Denetçileri için sektörel rehber Haberi

2015 Çevre Denetçileri için sektörel rehber

Bu çalışma ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev yapan çevre denetçileri tarafından gerçekleştirilen çevre denetimlerinin daha verimli olması ve kurumsal performansın artırılması hedeflendi.


Proje sonunda yayınlanan sektörel rehber ile;

Tüm sektörlerde üretim aşamasında prosesten veya bacadan çıkan emisyonların (hava, su, toprak ve atık konulu kirleticilerin) neler olduğu ve ne şekilde bertaraf edileceği veya sınırlandırılacağı bilgilerine, denetlenecek sanayi tesislerine ait genel bilgilere ve iş akım şemalarına,  Çevre Mevzuatlarının özetlerine kolaylıkla...