30 / 04 / 2024

2015 Döviz kira artış oranı

2015 Döviz kira artış oranı

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri yıllık olarak düzenleniyor. Yenilenen sözleşmede kiraya ÜFE'ye göre zam yapılıyor. Peki, döviz kira artış oranı 2015 nedir?

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

Gayrimenkul fiyatları döviz artışından nasıl etkilendi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, döviz artışının gayrimenkul sektörüne olan etkisine ilişkin "Döviz kurlarının artması mülkiyet sahiplerinin fiyatları artırmasına neden oldu" dedi. 

Finansal kesim dışı firmaların net döviz açığı azaldı!

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, haziran ayında 162 milyar 933 milyon dolar seviyesine indi.

Nakit döviz çekiminden alınan komisyon kaldırıldı!

Bankadan nakit döviz çekenlerden komisyon alınmasının önünü açan Merkez Bankası talimatnamesi hukuki tartışmalara neden olmuştu. Müşterilerin itirazı ve hakem heyetlerine başvuruların ardından bu sabahtan itibaren bu komisyon kaldırıldı.

Döviz yükselirken...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Döviz yükselirken..." başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Finansal kesim dışı firmaların net döviz açığı azaldı!

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, nisanda 170 milyar 33 milyon dolar seviyesine indi.

Kredi kullanan iş adamları döviz almaya koşuyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Kredi kullanan iş adamları döviz almaya koşuyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

Kapalıçarşı'daki döviz bürosunda kaçak yapılar söküldü!

Kapalıçarşı’da, kaçak tadilat yapıldığı bildirilen döviz bürosunda sonradan eklenen yapılar belediye ekipleri tarafından söküldü.

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi 127 milyon dolar azaldı!

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervleri geçtiğimiz hafta itibarıyla bir önceki haftaya göre 127 milyon dolar azaldı ve 55 milyar 610 milyon dolardan 55 milyar 483 milyon dolara geriledi.

Kiralarda döviz kuru sabitlenebilir mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar kira ödemekte güçlük çekiyor. Peki dövüz kuru üzerinden ödenen kiralarda sabitlenme talep edilebilir mi? Kira bedelinde döviz kurunun sabitlenmesi için ne yapılabilir? İşte detaylar...

2015 Döviz kira artış oranı Haberi

2015 Döviz kira artış oranı

Döviz kira artış oranı 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri yıllık olarak düzenleniyor. Kira döneminin sona erme sürecinde tarafların kira sözleşmesini feshetmemesi halinde sözleşme yenilenmiş kabul ediliyor.


Kiracılık Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira...