29 / 04 / 2024

2015 Hisseli tarım arazilerinin satışı

2015 Hisseli tarım arazilerinin satışı

2014 yılında yürürlüğe giren uygulama ile hisseli tarım arazilerinin satışı mümkün olmuyor. Hisseli tarım arazisi ancak mülkiyetin tamamının devri ile satılabiliyor. İşte hisseli tarım arazilerinin satışı 2015...

Tarım arazisinde önalım hakkı!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda 2015'te yapılan düzenleme ile tarım arazisi satışları kısıtlanmıştı. Peki, tarım arazisinde önalım hakkı kimlere getirildi?

İcra yoluyla satılan tarım arazileri meclise taşındı!

2015-2017 döneminde tarım kredisi kullanan çiftçi sayısına ve icra yoluyla satılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu yazılı soru önergesi hazırladı..

Kuzey İnşaatçılık Ve Tarım Ürünleri Üretim Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey İnşaatçılık Ve Tarım Ürünleri Üretim Pazarlama Ticaret Limited Şirketi Enver Karaaslan tarafından 50 bin TL sermaye ile 4 Ağustos 2015 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.

Beyhanlar Yapı İnşaat Nakliyat Tarım Ve Hayvancılık Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyhanlar Yapı İnşaat Nakliyat Tarım Ve Hayvancılık Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yusuf Ergün Beyhan ve Musa Beyhan tarafında 100 bin TL sermaye ile 19 Haziran 2015 tarihinde Esenyurt'ta kuruldu.

Hisseli tarım arazilerinin satışı 2015!

2014 yılında yürürlüğe giren uygulama ile hisseli tarım arazilerinin satışı mümkün olmuyor. Hisseli tarım arazisi ancak mülkiyetin tamamının devri ile satılabiliyor. İşte hisseli tarım arazilerinin satışı 2015...

Tarım arazileri devri yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin esaslar yönetmelikle belirleniyor. İşte tarım arazileri devri yön

Hisseli tarım arazisinin 3. şahıslara satışı!

Hisseli tarım arazilerinin devir işlemlerine 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan bir genelge ile kısıtlama getirildi. Peki, genelge gereğince hisseli tarım arazisinin 3. şahıslara satışı nasıl olur? İşte yanıtı..

Tarım arazilerinin satışı 2015!

31 Aralık 2014 tarihinde 29222 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik, tarımsal arazi satışlarının nasıl yapılacağını anlatıyor. İşte tarım arazilerinin satışı 2015...

BNE İnşaat Gıda Tarım Limited Şirketi kuruldu!

BNE İnşaat Gıda Tarım Limited Şirketi 50 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Fahrikorutürk Caddes,'nde, 5 Mart 2015'te Burak Hatemoğlu Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Yomralı Turizm Otelcilik Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yomralı Turizm Otelcilik Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 27 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Şile'de, Enver Yomralıoğlu Müdürlüğü'nde kuruldu.

Ritaç İnşaat Gıda Tarım Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Ritaç İnşaat Gıda Tarım Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 27 Şubat 2015'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Şişhane'de, Şemsettin Nas Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Mashael İnşaat ve Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashael İnşaat ve Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi 26 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadıköy'de, Muhammed Halit Sönmez Müdürlüğü 'nde kuruldu.

İzomiks İnşaat Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzomiks İnşaat Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile, Mümin Onat Müdürlüğü'nde, Silivri'de, 2 Şubat 2015'te kuruldu.

2015 Hisseli tarım arazilerinin satışı Haberi

2015 Hisseli tarım arazilerinin satışı

Hisseli tarım arazilerinin satışı 2015!

2014 yılında yürürlüğe giren uygulama ile hisseli tarım arazilerinin satışı mümkün olmuyor. Hisseli tarım arazisi ancak mülkiyetin tamamının devri ile satılabiliyor.


Bu kural bölünemez büyüklükte ve birlikte mülkiyetin olduğu tarım arazilerinde uygulanıyor.


Bu tarım arazilerinde paydaşların veya iştirakçilerin tamamının birlikte katılımı ile üçüncü kişiye satış yapılabiliyor, devir edilebiliyor veya bölünemez büyüklükte ve birlikte mülkiyetin olduğu tarım arazisinin tümü rehin edilebiliyor.


Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde bölünemez büyüklük;

- Mutlak tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, 

- Dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, 

- Örtü altı tarım yapılan arazilerde 0,3 hektar 

- Marjinal tarım arazilerinde 2 hektardır.


İfraz yapılırken tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor.


Bölünemez büyüklüğün üzerinde olan tarım arazileri belirtilen miktarların altında ifraz edilmemek şartıyla oranına bakılmaksızın hisseli olarak satılabiliyor.


Bölünemez büyüklükte...